Гройсман обіцяє карати виробників ліків за штучний дефіцит

Гройсман обіцяє карати виробників ліків за штучний дефіцит

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман радить представникам фармацевтичних компаній змиритися із тим, що в Україні змінюються підходи на ринку ліків, тому не радить їм навіть намагатися створювати штучний дефіцит медпрепаратів.

Про це Глава уряду сказав на зустрічі із представниками фармкомпаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний в тому, що ви підійдете до цього добросовісно, але якщо ми будемо відчувати, що хтось намагається створювати штучний дефіцит ліків або несумлінно виконувати рішення (уряду - ред.), або завищувати ціни, у нас не буде іншого виходу... Принцип буде такий: бачу ціль — не бачу перешкод. Я б дуже не хотів, щоб ми вдавалися до таких стосунків», - сказав Гройсман.

При цьому він відзначив, що не виключає спроб такого розвитку сценарію, оскільки відповідні випадки вже траплялися в країні. «Я про них знаю. І думаю, що вони точно не принесуть користь жодному ініціатору таких кроків», - наголосив Гройсман.

При цьому Прем'єр відзначив, що із фармацевтичними компаніями він дуже хоче будувати партнерський діалог, завдяки якому українські громадяни відчують зміни.

Він запевнив: уряд боротиметься за те, щоб в Україні вже наступного року з'явилися дійсно якісні, але при цьому недорогі ліки.

«Я зроблю все можливе та неможливе для того, щоб домагатися вирішення цього питання, щоб в Україні було справедливе ціноутворення на ліки, щоб була відповідна якість, щоб ми проводили закупівлі ліків за чесними цінами та вчасно доставляли ці ліки у лікарні. І це завдання є дуже важливим», - сказав Гройсман.

За його словами, робота усіх державних структур буде направлена на досягнення цієї мети.

«Але найголовніше, що ми можемо зробити, - за таким круглим столом достукатися до кожного з вас і попросити дуже відповідально поставитися до тих рішень, які будуть прийняті урядом», - сказав Прем'єр-міністр.

Він нагадав, що Кабмін заклав у проект державного бюджету на наступний рік 5,9 млрд грн на проведення публічних закупівель ліків через міжнародні організації.

Крім того, уряд цьогоріч ухвалив рішення щодо спрощення процедури реєстрації ліків, виготовлених у розвинених країнах світу.

«Ми маємо у 2017 році отримати якісні ліки в Україні, справедливу ціну на них, захистити тих хворих, які не можуть придбати собі ліки та компенсувати вартість цих ліків з державного бюджету, на це кошти передбачені», - додав прем'єр.

«Це не всім подобається і не всі готові змиритися з тим, що настав час, коли все буде абсолютно прозоро, без корупційних чинників, будь-яких корупційних проявів з боку влади, а треба зробити таку систему, щоб вона була відкритою та чесною», - констатував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-