Віце-прем’єр: На саміті в Брюсселі розглянуть торговельні пільги для України

Віце-прем’єр: На саміті в Брюсселі розглянуть торговельні пільги для України

Укрінформ
На саміті Україна-ЄС, який розпочнеться 24 листопада у Брюсселі окрім надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС, очікується розгляд ряду економічних питань.

Про це Громадському повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Мова йде про надання додаткових економічних преференцій в рамках зони вільної торгівлі України з ЄС, яка вступила в силу з 2016 року.

"Європейська комісія запропонувала додаткові торгівельні преференції нещодавно. Сподіваюся, що цей саміт Україна-ЄС дасть можливість Європейській раді, по суті, підтвердити готовність підтримати цю пропозицію стосовно додаткових торгівельних преференцій для України", - сказала вона.

Україна також розраховує підписати угоду з ЄС про енергетичну співпрацю, яка дасть можливість додаткової допомоги від ЄС з точки зору реорганізації нашої газотранспортної системи і її модернізації. "Це для нас є визначальним і важливим фактором", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Крім того, вона висловила сподівання на рішення про спільний авіаційний простір та підписання угоди про Європол.

"Очевидно, що на саміті йтиметься про політичну подальшу підтримку країн Європейського Союзу в нашій боротьбі проти агресії РФ щодо України. Сподіваюся, що буде заявлено про намір продовжувати санкції про Росії, оскільки вона не виконує своїх зобов’язань в рамках Мінських домовленостей. Поза тим, сподіваюся, що буде заявлена чітка позиція ЄС стосовно необхідності ратифікації остаточної Нідерландами Угоди про асоціацію і заявлено про готовність пошуку тієї формули, яка б була прийнятною для усіх сторін при озвученні Нідерландами цього рішення стосовно ратифікації", — сказала віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-