Представник МВФ підтвердив Гройсману

Представник МВФ підтвердив Гройсману "позитивний тренд у всіх напрямках"

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із представниками місії Міжнародного валютного фонду, під час якої обговорювалися подальші спільні дії щодо проведення структурних реформ в Україні та підтримки зростання економіки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Гройсман наголосив, що уряд України націлений на проведення успішних реформ у країні та концентрується над тим, щоб порядок денний його програми діяльності був виконаний у повному обсязі.

"Ми розуміємо, що структурні реформи, що необхідні країні, потрібні у першу чергу Україні для того, щоб ми вийшли з того складного економічного стану, який ми маємо унаслідок десятиріччями нереформованої країни", - підкреслив глава уряду.

Він зауважив, що українська економіка демонструє зростання. Цей ріст потрібно підтримувати і пришвидшувати, підкреслив Гройсман. За його словами, узгоджена робота уряду і парламенту дозволить забезпечити подальший успішний розвиток країни.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд продовжує корпоратизацію державних підприємств, здійснює заходи щодо детінізації економіки та забезпечення економічного зростання.

Він поінформував співрозмовників, що в Україні триває бюджетний процес, продовжуються обговорення проекту бюджету на 2017 рік. Уряд сконцентрований на тому, щоб бюджетний процес завершився вчасно, та розраховує на те, що парламент ухвалить Державний бюджет, зазначив Гройсман.

У свою чергу заступник директора Європейського департаменту МВФ Атанасіос Арванітіс звернув увагу на прогрес, який було зроблено за півтора роки -  від початку програми співпраці із Україною.

Зокрема, він позитивно відзначив показники зростання економіки України на рівні 1,8% у третьому кварталі 2016 року, з інфляцією у межах 10-12%, дефіцитом Державного бюджету, що не перевищує заплановані 3,5%. Також порівняно з минулим роком зросли міжнародні резерви країни, відновлюється довіра до банківської системи. "Можна говорити про те, що позитивний тренд спостерігається у всіх напрямках, якщо порівнювати чинну ситуацію з тією, що була минулого року", - зазначив Арванітіс.

"сі наші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб дійсно зробити економіку успішною, а досягнення – суттєвими", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-