У Торецьку відновлюють подачу тепла, без опалення ще 30 будинків

У Торецьку відновлюють подачу тепла, без опалення ще 30 будинків

Укрінформ
У Торецьку на Донеччині, де внаслідок ворожих обстрілів без опалення залишилися 35 багатоповерхових житлових будинків, відновлюють теплопостачання: 7 будинків уже підключено, залишається ще 28.

Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський написав у Фейсбуці.

"На даний момент без теплопостачання все ще залишається 28 житлових будинків. Зранку підключили до тепла 7 будинків. За дві доби ми підключимо усі будинки до теплопостачання", - написав Жебрівський.

Жебрівський зазначив, що усі школи і садочки сьогодні зранку розпочали роботу. Щоправда, поки працювали в режимі скороченого дня.

Також він зауважив, що з'явилася надія відремонтувати пошкоджений водогін. "Є обнадійлива інформація про те, що сьогодні російська сторона у Спільному координаційному центрі з припинення вогню надасть письмову гарантію режиму дотримання тиші на ділянці пошкодженого водогону. На словах, ніби-то дають гарантію, але письмової все ще нема. Наша техніка і люди готові до роботи по заміні знищеного обстрілами водогону. ДСНС та військові готові розпочати розмінування підходів до місця ремонту та самої території", - підкреслив Жебрівский.

За словами очільника Донецької облВЦА, оперативний штаб у Торецьку організовує забезпечення міста питною та технічною водою. Військові забезпечують передислокацію ємностей для води з інших міст. На забезпечення задіяного транспорту пальним виділені кошти з резервного фонду обладміністрації.

Департамент соціального захисту отримав вказівку взяти під опіку людей похилого віку та людей з особливими потребами, щоб організувати їм постійне забезпечення водою.

Як повідомляв Укрінформ, 23.11.2016 внаслідок обстрілу було пошкоджено ділянку водоводу «Горлівка - Торецьк», внаслідок чого сталося повне припинення водопостачання міст Торецьк, Залізне, смт Північний. Від опалення було відключено 35 багатоповерхових житлових будинків, в яких мешкає 2356 осіб. Через те, що російська сторона у Спільному координаційному центрі з припинення вогню не дає гарантій, що ремонтників не обстрілюватимуть, полагодити водогін неможливо. 

Фото: gazeta.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-