Представник УГКЦ разом з послом України відвідали у Словаччині табір пластунів

Представник УГКЦ разом з послом України відвідали у Словаччині табір пластунів

Фото
Укрінформ
Очільник Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус разом з послом України у Словацькій Республіці Юрієм Мушкою відвідали табір Союзу скаутів «Пласт» поблизу словацького міста Кошиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці ПМВ УГКЦ у Фейсбуці.

«24 липня у рекреаційному осередку «Злата Ідка» розпочався XXVI Літній табір і XXIV Літня школа українознавства «Карпати 2021» для юних українців Словаччини», – йдеться в повідомленні.

Голова ПМВ Степан Сус поспілкувався з дітьми і молоддю.

«Цей табір – чудова нагода для кожного з вас зустріти реальних друзів, однодумців, з якими можна пограти в футбол чи волейбол, сходити в гори і товаришувати у майбутньому, – зазначив владика Степан. – Бажаю вам гарно провести час. Нехай Господь Вас благословить!», – сказав він.

Фото: Степан Сус / Фейсбук
Фото: Степан Сус / Фейсбук

Зауважується, що до табору, який відбувається у «Златій Ідці» вже вп'ятнадцяте, також завітали душпастир для українців греко-католиків Словаччини О.Ігор Марусин та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

Нагадаємо, Голова ПМВ владика Степан Сус у рамках душпастирського візиту до Словаччини обговорив послом України Юрієм Мушкою участь громади УГКЦ у заходах з нагоди візиту Папи Франциска до Братислави, який запланований на вересень цього року.

Також Степан Сус відслужив літургію для українців Братислави у храмі Святої Розалії, який 2020 року передали українській спільноті.

Фото: ПМВ УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-