Українська делегація зустрілася з представницею громади українців у Північній Македонії

Українська делегація зустрілася з представницею громади українців у Північній Македонії

Укрінформ
У рамках релігієзнавчої експедиції та вивчення сучасної релігійної ситуації в Північній Македонії члени української експертної делегації зустрілися з представницею місцевої Громади українців імені Лесі Українки, поетесою, перекладачкою та промоторкою української культури Вірою Чорний-Мешковою.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Посольства.

Також було проведено зустрічі з директором Державної комісії з питань відносин з релігійними громадами та групами Даріяном Сотіровським та академіками та професорами Македонської академії наук.

Під час зустрічей сторони обговорили міжконфесійні відносини і їхні особливості в Україні та Північній Македоніі, сучасний стан релігійної ситуації та діяльності релігійних організацій, актуальні питання розвитку дисциплін філософії та релігієзнавства в науковому та освітньому просторі обох країн, можливі шляхи співробітництва між українськими та македонськими науковими інституціями.

У результаті було домовлено про організацію спільних заходів, які б сприяли створенню дієвої платформи для подальшого розвитку наукової співпраці та спілкування між науковцями України та Північної Македонії.

Крім того, з представниками української експертної делегації відбулася зустріч у Посольстві України у Північній Македонії

Під час зустрічі сторони домовилися про можливість організації спільних заходів, зокрема конференцій та форумів, з метою залучення македонських науковців до українського наукового простору й створення умов для співробітництва між інституціями у сфері національних меншин та релігій.

Нагадаємо, на початку липня посол України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк привітала у приміщенні дипустанови командира Сергія Холошенка та військових чергової 29-ої ротації українського контингенту KFOR НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-