У рамках Каннського міжнародного кінофестивалю провели українську звану вечерю

У рамках Каннського міжнародного кінофестивалю провели українську звану вечерю

Фото
Укрінформ
Посольство України у Франції разом із Державним агенством України з питань кіно, Кінофестивалем «Молодість» та іншими українськими кінематографічними організаціями вітали гостей на українській званій вечері в рамках 74-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Французькій Республіці.

Зауважується, що цього року нагода вдвічі особлива: 15-річчя Українського павільйону в Каннах та 50-річчя Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Привітати українське кіно прийшли багато старих друзів та нових шанувальників з усього світу.

«Моя місія – промотувати українське кіно! Переконаний, це наш потужний національний ресурс і безцінний скарб», – наголосив посол України у Франції Вадим Омельченко, звертаючись до гостей вечора.

Читайте також: Короткометражка «Тигр блукає поруч» - у конкурсі кінофестивалю в Токіо

Він також переповів дипломатичну історію від колишнього посла України в Китаї Сергія Камишева: якось на прийнятті у посольстві США в Китаї український посол запитав у свого американського колеги, чому всі стіни його дипустанови завішані афішами голлівудських фільмів. На що господар вечору відповів, що його головна мета – це просувати в Китаї Голлівуд.

«Власне, я вважаю своїм обов’язком – просувати українське кіно у Франції та у всьому світі!», – резюмував посол.

Нагадаємо, створений за підтримки Держкіно фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» став переможцем одного з найбільших у світі фестивалів документального кіно про права людини Jeden svět/One World у Чехії.

Фото: Посольство України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-