Глава УГКЦ обговорив з делегацією ЮНЕСКО питання збереження унікальної пам’ятки в Італії

Глава УГКЦ обговорив з делегацією ЮНЕСКО питання збереження унікальної пам’ятки в Італії

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав обговорив питання збереження культурної спадщини УГКЦ в Італії з амбасадором ЮНЕСКО у Болонії Мауріціо Ароніка, директором Італійського інституту культури Едуардо Крізафуллі та заступницею голови Національної комісії у справах ЮНЕСКО Тетяною Іжевською.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Зокрема, йшлося про здійснення необхідних кроків для збереження і розвитку унікальної пам’ятки, яка засвідчує присутність нашої Церкви в Кастель Гандольфо – Вілли Андреа.

«Це літня резиденція, яку митрополит Андрей Шептицький подарував Колегії святого Йосафата в Римі. Сьогодні ця посілість є власністю Апостольської столиці, її доглядають наші монахи-студити під проводом отця Ореста Козака», – пояснив Блаженніший Святослав.

За словами пана Мауріціо, ЮНЕСКО зацікавилася історичною пам’яткою «Вілла Андреа», яка сьогодні є важливим елементом культури та спадщини минулого і може бути важливим простором зустрічі та співпраці між різними культурами, народами, різними традиціями Католицької Церкви.

Читайте також: Глава УГКЦ порадив, як бути патріотом України за її межами

У розмові сторони визначили необхідні кроки, які важливо зробити, щоб зберегти цю пам’ятку і наповнити її новим змістом, зокрема як певний культурний і релігійний простір присутності УГКЦ в Італії.

«Ми домовилися створити робочу групу, а відтак напрацювати певний проєкт, який би допоміг надати нового життя цьому домові, цій унікальній пам’ятці архітектури, що пов’язує митрополита Андрея з нашою громадою в Італії і є певним посланням, щоб майбутні покоління могли черпати натхнення та орієнтири для будування нової культури в постковідному світі на прикладах таких постатей, як праведний митрополит Андрей Шептицький», – зазначив у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, українці Угорщини звернулися до очільників УГКЦ у справі будівництва храму.

Фото: інформаційний ресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-