У Канаді пройде веломарафон на підтримку українських ветеранів

У Канаді пройде веломарафон на підтримку українських ветеранів

Укрінформ
Житель Торонто Андрій Потічний протягом 12 годин їхатиме на велосипеді по велотреку з метою збору коштів для допомоги українським ветеранам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сам Потічний написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“27 червня в Канаді відзначається день підвищення поінформованості про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), й ми у фонді Help Us Help вирішили спробувати підвищити поінформованість та зібрати кошти протягом цього тижня. У неділю я 12 годин поспіль їхатиму на велосипеді по треку у Торонто з 7 ранку до 7 вечора для збору цих коштів”, - написав Потічний, який завідує програмами для ветеранів у канадському фонді “Допоможіть нам допомогти” (Help Us Help).

За його словами, усі зібрані кошти будуть використані для фінансування програм допомоги українським ветеранам та їхнім родинам.

“Для мене буде дуже важко протриматися на велосипеді 12 годин. Це, безсумнівно, суттєво вплине на мене фізично й психологічно, однак цей досвід - ніщо у порівнянні із тим, з чим доводиться жити людям, які щодня страждають від ПТСР”, - наголосив Потічний.

Він додав, що ставить перед собою мету зібрати протягом тижня 10 тис. дол.

“Я зроблю все можливе й наполегливо працюватиму, використовуючи усю свою енергію, аби виконати свою частину. Ваші пожертви й підтримка мотивуватимуть мене й даватимуть силу для втілення цієї мети”, - зауважив він.

Усі охочі можуть зробити добровільну пожертву за посиланням.

Зауважимо, що заснований у 1993 році фонд Help us Help вже допоміг більш ніж 10 тис. українських дітей з сиротинців й інтернатів. Після початку війни на сході України організація також підтримала родини 500 ветеранів.

Як повідомлялося, у травні канадське подружжя благодійників українського походження Джеймс та Луїза Темертей передали фонду 10 млн канадських доларів (понад 8 млн дол. США).

Фото: Андрій Потічний / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-