Українці в Нідерландах зняли відео на підтримку представника України на Євробаченні-2021

Українці в Нідерландах зняли відео на підтримку представника України на Євробаченні-2021

Фото, відео
Укрінформ
Українці в Нідерландах зняли відеоролики на підтримку гурту Go_A, який представляє Україну на Євробаченні-2021.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у зніманні взяли участь відомі в Нідерландах українські музиканти.

«Чекаємо український гурт на Євробаченні 2021 в Роттердамі. Працюємо над промоцією пісні та гурту Go_A серед іноземців, залучаємо людей до максимальної підтримки нашого гурту. Відзняли відео підтримки від діаспори, де беруть участь відомі в Нідерландах українські музиканти. Разом до успіху! Віримо в перемогу!», – сказала в коментарі Укрінформу голова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зван.

За її словами, зйомки проходили у чотирьох нідерландських містах зусиллями місцевих українців.

«Неймовірна команда : режисер та ведуча Ольга Черній; монтаж Андрій Усачов; оператори - Ольга Мовчан, Інга Гончарова, Любомир Глушак, Катерина Габак. Перший сюжет – це невелика відео екскурсія по Роттердаму з побажаннями від місцевої діаспори. Ми показали місто очима місцевих діаспорян, Ahoy-арену. Екскурсія по місту від – Олени Костюк. Побажання гурту від – Анастасії Болозенко. У наступному сюжеті – кавер пісні «Шум» (м.Гаага). Вокалістка Мар’яна Головченко залучила свого колегу хіп-хоп артиста Енді Нінвале, який спродюсував та записав у студії музику для кавера з використанням біт боксу і людського голосу. Наступний сюжет – це танець-рейв (м.Амстердам). Знімали під дощем, на двох різних локаціях. На локаціях під час зйомок танцювали також перехожі – нідерландці, сигналили машини у знак підтримки – попри дощ, атмосфера була дуже чудова», – розповіла Зван.

А ще розповіла, що до зйомок долучилися діаспоряни-танцюристи: Ксенія Малюта, Інга Гончарова, Андрій Усачов, Анна Хрящевська, Дарія Романко.

«І останній сюжет – ансамбль української та танцю пісні «Русалка» (м.Хенгело), художній керівник Олени Копаничук. Багатонаціональний колектив, який існує вже понад 60 років – заснований українцями у Нідерландах ще після другої світової війни. Весь проект проходить за підтримки посольства України в Нідерландах», – зазначила вона.

Побачити відео привітання від української громади можна було під час трансляції виступу представника України на Євробаченні-2021 гурту Go_A.

Як повідомляв Укрінформ, концерт в режимі онлайн гурту Go_A відбувся 21 квітня о 20:00.

Після виконання хітів гурт відповів на запитання глядачів.

Трансляція заходу відбувалася на Фейсбук-сторінці Євробачення та сторінці посольства України в Нідерландах.

Організатори Євробачення-2021 визначили порядок виступів учасників цього міжнародного пісенного конкурсу у півфіналах.

Представник від України гурт Go_A виступатиме у першому півфіналі 18 травня під номером 15.

Так, у першому півфіналі 18 травня виступлять такі країни: Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан, Україна, Мальта.

Читайте також: Молдавська виконавиця українського походження виступить на Євробаченні

У другому півфіналі, 20 травня, виступлять такі країни: Сан-Марино, Естонія, Чеська Республіка, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія, Данія.

10 країн із кожного півфіналу отримають право на участь у великому фіналі в суботу, 22 травня. Вони приєднаються до Нідерландів як країни, що приймає Євробачення, та «Великої п’ятірки» країн-засновників цього міжнародного пісенного конкурсу: Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії. Загалом у великому фіналі змагатимуться 26 країн. Порядок виступів визначать після завершення другого півфіналу.

Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди), 18 травня відбудеться перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал.

У конкурсі мала взяти участь 41 країна. Через вибуття Білорусі, якій Європейська спілка мовників відмовила в участі через політичний характер пісні, до якої не захотіли внести зміни, та Вірменії, яка відмовилася від участі, бо не мала змоги належно підготуватися, залишилося 39 учасників.

Українці зможуть голосувати у першому півфіналі за всіх учасників, крім представників своєї країни. Український гурт Go_A виступатиме з піснею Shum.

Фото: Ольга Мовчан, Любомир Глушак, Софія Шовікова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-