НАОМА створить у Китаї Українсько-китайський інститут образотворчого мистецтва

НАОМА створить у Китаї Українсько-китайський інститут образотворчого мистецтва

Укрінформ
Національна академія образотворчого мистецтва й архітектури (НАОМА) створює спільний Українсько-китайський інститут образотворчого мистецтва у Китайській Народній Республіці.

Про це повідомив виконувач обов'язків ректора НАОМА Остап Ковальчук на пресконференції в Укрінформі, присвяченій змінам у мистецькій освіті в Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури.

За словами Ковальчука, створення спільного українсько-китайського вишу обумовлено світовим досвідом повсюдного збільшення кількості китайських студентів.

«Ми активно працюємо над проєктом створення спільного Українсько-китайського інституту образотворчого мистецтва у Китайській Народній Республіці. Цей проєкт є перспективним, тому що дасть можливість залучити більшу кількість студентів для навчання в нашій академії, навчати студентів на території Китаю, що є там трендом, а нашим викладачам, аспірантам буде можливість працювати за кордоном, що є однією з вимог сучасної освіти. В цьому навчальному закладі заплановано створення інноваційної бази для стажування наших науковців. Це обумовлено європейським і американським досвідом, що кількість китайських студентів у світі неухильно збільшується», – сказав Ковальчук.

Він повідомив, що вже розроблено програми й укладено списки викладачів для спільного українсько-китайського вишу, а набирати студентів до нього планують уже з наступного навчального року.

«Уже розроблено програми, є списки викладачів, які читатимуть ті чи інші курси. Пандемія вносить свої корективи, але ми оптимісти та сподіваюся, з 1 вересня ми вже матимемо студентів у цьому закладі. І це напряму пов'язано з наповненням спеціального фонду академії, який формується саме коштами студентів-контрактників за освітні послуги, що є основним джерелом наповнення нашого спецфонду», – розповів Ковальчук.

Національна академія образотворчого мистецтва й архітектури (НАОМА) – єдиний в Україні багатопрофільний вищий навчальний заклад художньої освіти, що має академічне спрямування і готує фахівців живопису, скульптури, графіки, театрально-декораційного мистецтва, архітектури, реставрації творів мистецтва, мистецтвознавства та артменеджменту.

Нагадаємо, у Пекіні у столичному парку Чаоян з нагоди відзначення 207-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка відбулося покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-