Українці Анталії доєдналася до міжнародного проєкту з озеленення планети

Українці Анталії доєдналася до міжнародного проєкту з озеленення планети

Фото
Укрінформ
Українська громада Анталії разом з українськими дипломатами доєдналася до глобального екологічного проєкту Greening of the Planet («Озеленення планети»), висадивши дерева та кущі, які є символами України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на українських дипломатів і представників громади.

«Посол України в Туреччині Андрій Сибіга та Консул України в Анталії Емір Рустамов разом з представниками української діаспори взяли участь у церемонії висадки дерев у Парку України в Анталії», – повідомило консульство України в Анталії.

Фото: консульство України в Анталії
Фото: консульство України в Анталії

«Сьогодні ми зібралися у Парку української культури в Анталії та посадили ще п’ять дерев. Та які! Дубочок, кримський кипарис, вербу, калину, бузок, – символи рідної землі», – повідомила очільниця ГО «Українська родина» Віта Михайлова.

«Грудки рідної землі на мить повернули думками в рідний дім, де кожної весни ми висаджували дерева», – поділилися враженнями в Середземноморському об'єднанні українців.

Фото: консульство України в Анталії
Фото: консульство України в Анталії

У заході також взяли участь дружина посла України Тетяна Сибіга, очільниці українських громад в Анталії: голова громади «Українська родина» Віта Михайлова, голова «Середземноморського об'єднання українців» Наталія Караджа, керівник Товариства української культури та мистецтва «Берегиня» Олеся Мерджан, українські атлети під керівництвом Валерія Лебедюка, що перебувають у місті на навчально-тренувальних зборах і представники громад.

Зауважимо, що у рамках проєкту Greening of the Planet планується висадити 100 мільйонів дерев по всій планеті. Проєкт також покликаний сприяти відновленню парків, алей, скверів, виготовлення екопаспортів, відзначення екоамбасадорів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше до глобального екологічного проєкту «Озеленення планети» долучилася громада та українські дипломати в Анкарі.

Фото: консульство України в Анталії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-