У Росії запросили на фестиваль читців творів українських поетів «В гостях у Кобзаря»

У Росії запросили на фестиваль читців творів українських поетів «В гостях у Кобзаря»

Укрінформ
У Томську Заозерна середня загальноосвітня школа з поглибленим вивченням окремих предметів №16 Асоційована школа ЮНЕСКО запросила освітні установи РФ до участі у Відкритому дистанційному фестивалі-конкурсі читців творів українських поетів «В гостях у Кобзаря».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спілка Українок Росії.

Фестиваль є безплатним. Захід проводиться спільно з Центром української культури «Джерело» з 12 квітня по 3 травня 2021 року.

Мета заходу – реалізація творчого потенціалу та формування комунікативної компетенції учнів, розвиток художнього смаку та читацької культури, збереження культурно-історичної спадщини.

Терміни проведення:

  • з 12 квітня по 03 Травня – прийом заявок і робіт;
  • з 04 травня по 10 травня – експертиза та підбиття підсумків
  • з 11 травня – публікація результатів на сайті.
  • Розсилка дипломів, листів подяки – до 21 травня 2021 року.

До участі в Конкурсі запрошуються учні 1-11 класів загальноосвітніх організацій та організацій додаткової освіти РФ у трьох вікових категоріях: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-11 клас.

Результати конкурсу будуть розміщені на сайті ЗОШ №16 м. Томська в розділі «етнокультурний центр/ Новини».

Порядок та умови проведення конкурсу:

  • Для участі в Конкурсі на адресу tonyamack@mail.ru до 3 травня 2021 року (включно) надсилається заявка, оформлена згідно з додатком до цього Положення та відеофайл або посилання на відеофайл із записом виступу конкурсанта.
  • Учасники Конкурсу виконують напам'ять поетичний твір або уривок з твору українських поетів: Т.Г. Шевченко, і. Франко, л. Українки, Л. Костенко В. Симоненко російською або українською мовою. Регламент виступу для учнів початкової школи - до 5 хвилин, для учнів 5-11 класів – до 10 хвилин.

Критерії оцінювання: відповідність твору напряму Конкурсу та віку учасника; знання тексту; виразність і чіткість мови; артистичність виконання.

Заявки на участь та матеріали (відеофайл або посилання на відеозапис) приймаються до 3 травня 2021 р. на електронну адресу: tonyamack@mail.ru.

З організаційних питань звертатися до керівника – Макаревич Антоніни Олександрівни, тел.: 8 (953) 919-54-91, електронна адреса: tonyamack@mail.ru.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Спілка українських жінок Росії організувала проєкт «Українкою ж я народилася» – міжнародний круглий стіл "Слово Українки" до 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-