У Туреччині представили підручник з української мови для турецької аудиторії

У Туреччині представили підручник з української мови для турецької аудиторії

Фото
Укрінформ
У Туреччині в рамках візиту першої леді України Олени Зеленської презентували вперше розроблений підручник з української мови для турецької аудиторії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України Тетяна Сибіга.

«Уперше розроблено підручник з української мови як іноземної на базі турецької мови (поки що початковий рівень), який можна успішно використовувати в країнах тюркського світу», – йдеться в повідомленні.

Тетяна Сибіга

Фото: Тетяна Сибіга

Зауважується, що таке видання вдалось втілити завдяки кропіткій роботі Юлії Білецької, Валентини Хорунжої і Гьокберка Кузгункаї.

«Українська мова дедалі більше стає популярною іноземною мовою в Туреччині; її викладають щонайменше у двох турецьких університетах та на курсах, які діють при українських громадах більшості міст Туреччини. Проте, до цього часу не існувало підручника чи навіть довідника з української мови, де б пояснення було викладено турецькою мовою», – поінформувала Сибіга.

За її словами, підручник складається з книги студента, робочого зошита, аудіозаписів та укладено відповідно до передових методик вивчення іноземних мов, з урахуванням годин, які виділяються на вивчення мови на мовних курсах та уроках в університеті, з урахуванням особливостей опанування мови тюркомовними студентами. Викладені матеріали випробувані на уроках української мови як іноземної в ГО «Анкарська українська спілка» та Карабюкському університеті.

«На сьогодні практично кожна українська громада має у своєму доробку видання книг для презентації України (в усіх її розмаїтих проявах) – загалом понад 20 видань, які вдалось видати в Туреччині протягом останнього періоду завдяки активній співпраці дипломатичних установ та української громади», – додала вона.

Фото: Тетяна Сибіга
Фото: Тетяна Сибіга

Нагадаємо, під час робочого візиту президента України до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-