В Іспанії відбулися збори Української громади за права, честь і гідність українців

В Іспанії відбулися збори Української громади за права, честь і гідність українців

Укрінформ
В Іспанії у приміщенні мадридського храму Благовіщення Пресвятої Богородиці (Nuestra Señora del Buen Suceso) відбулися звітно-виборні збори Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців.

Як передає Укрінформ, про це Громада повідомила у Фейсбуці.

Збори розпочалися з молитви, яку промовив о. Іван Липка та хвилини мовчання за померлих членів громади, громадських діячів в Європі й усіх куточках світу та усіх полеглих за волю України.

Далі голова громади Юрій Чопик перед початком свого звіту зачитав вітального листа до українців в Іспанії Регіонального віцепрезидента СКУ у країнах Західної та Південної Європи Павла Садохи.

Далі звітували голова громади та голова ревізійної комісії Леся П’єцух. Також виступили очільниця товариства творчого об’єднання «Наше слово» Галина Коризма та очільниця товариства «Код нації» Мирослава Кавацюк.

Відбулося обговорення звітів, вибори на поточний термін керівництва громади, план діяльності та розвитку громадської праці.

Юрій Чопик подякував за довіру, звернувся до присутніх українців надалі бути активнішими в суспільній роботі у світлі загроз, які виникли не тільки під час коронавірусної пандемії, але і майбутніх викликів від прибуття в європейські країни людей, на яких вплинула пропаганда РФ.

Він наголосив на згуртованості українських організацій в Іспанії та закликав надалі жертовно працювати як і у волонтерському напрямку, поки триває російсько-українська війна, так і бути активнішими в громадському та в церковному житті української громади.

Нагадаємо, у Барселоні на горі Мотжуїк висадили 30 дерев до Дня Незалежності України, освячення саду здійснив отець Володимир (Володимир Сабат).

Фото: Українська громада Іспанії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-