Українська громада Португалії звернулися до МЗС країни щодо посилення агресії РФ

Українська громада Португалії звернулися до МЗС країни щодо посилення агресії РФ

Укрінформ
Громадські організації українців у Португалії у рамках загальноєвропейської кампанії підтримки України, організованої Європейським Конгресом українців, у листі до голови МЗС Португалії Аугуста Сантоша Сілви закликали ввести санкції щодо Росії через скупчення військ РФ поблизу кордону з Україною.

Про це Укрінформу повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

У листі українська громада висловила стурбування новинами з України та занепокоєння, що в будь-яку годину Російська Федерація може розпочати повномасштабне вторгнення на територію України. У час, коли цілий світ бореться зі смертельною пандемією COVID-19, Росія загострює військовий конфлікт провокуючи Україну і світ до нарощування збройних сил замість приділення уваги на швидше подолання пандемічної кризи.

«Пане міністре, більшість з нас вже є громадянами Португалії. Нам не байдуже майбутнє Португалії, не байдуже майбутнє об’єднаної Європи та не байдуже, щоб Україна – країна нашого походження була інтегрована у Європейську сім’ю. Тому, коли знову і знову, Росія погрожує Україні через її європейський вибір, ми звертаємося до урядів європейських країн допомогти Україні захиститися від агресії ядерної держави», – йдеться у зверненні.

Зауважується, що українська громада Португалії бачить, що сім років після анексії Криму і після початку російської агресії, після багатьох спроб мирного врегулювання російсько-українських відносин вище керівництво Росії не зацікавлене будувати мирні відносини з Україною. Понад те, Росія не зацікавлена в самому існуванні незалежної України, про що вже відкрито говорять високі провладні російські політики.

«Тому, пане міністре, ми просимо донести до уряду Португалії позицію української громади для вираження політичної позиції країни щодо збільшення російських наступальних військ на кордоні з Україною та прийняття інших рішень, включаючи додаткові санкції, що сприятимуть деокупації України Росією», – йдеться у листі.

До звернення долучилися Спілка українців у Португалії, Спілка української молоді в Португалії, Асоціація «Словесна піраміда», Асоціація «Джерело Світу», Благодійна асоціація «Янголи Милосердя», Культурна асоціація солідарності та підтримки «Відкрите серце», Українсько-португальський освітньо-культурний центр «Школа імені Т.Шевченка» м.Фару, Спілка українців Алгарве, Асоціація українців Португалії «Собор», Асоціація «Християнський Рух Українців у Португалії» та Асоціація «Тенденції успішності».

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) висловив глибоку стурбованість через стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та закликав міжнародну спільноту підтримати Україну.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-