Посол України в Албанії обговорив питання обміну студентами та викладачами

Посол України в Албанії обговорив питання обміну студентами та викладачами

Укрінформ
Посол України в Албанії Володимир Шкуров обговорив з ректором Тиранського державного університету Артаном Ходжа можливість здійснення обміну студентами та викладачами, а також викладання в Київському та Тиранському університетах української та албанської мов.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Республіці Албанія.

«Під час бесіди сторони обговорили питання розбудови робочих відносин з Київським національним університетом ім.Т.Шевченка, в тому числі укладення Протоколу про співробітництво. Співрозмовники також обговорили можливість започаткування практики обміну студентами та викладачами, викладання в Київському та Тиранському університетах української та албанської мови відповідно», – йдеться в повідомленні. 

Володимир Шкуров зауважив, що «налагодження співробітництва між університетами було б взаємокорисним як в плані розвитку освітньо-культурних контактів між нашими державами, так і в умовах євроінтеграційних процесів». 

Нагадаємо, у вересні 2020 року Україна вперше в історії відкрила посольство в Албанії. Загалом дипломатичні відносини між країнами встановлені 13 січня 1993 року.

Фото: посольство України в Республіці Албанія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-