Мовний омбудсмен обговорив з діаспорою Португалії питання поширення української мови у світі

Мовний омбудсмен обговорив з діаспорою Португалії питання поширення української мови у світі

Укрінформ
Уповноважений із питань захисту державної мови Тарас Кремінь під час онлайн-зустрічі з українцями Португалії порушив питання поширення української мови у світі та заявив, що посилення взаємодії представників української влади зі світовим українством сприятиме захисту національних інтересів.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Посилення взаємодії представників української влади зі світовим українством сприятиме захисту національних інтересів України на міжнародних майданчиках. Сьогодні, коли ми знову бачимо нарощування російських військ на кордоні з Україною, наша держава як ніколи потребує міжнародної підтримки та мобілізації зусиль українців в усьому світі на захист національних інтересів”, – написав він.

Сторони також обговорили питання посилення взаємодії з організаціями закордонних українців, розробки державної стратегії роботи з українцями за кордоном та підтримки українських шкіл за кордоном, зокрема щодо вивчення української мови, співпраці наукових інституцій обох країн, створення глобальної платформи “Українці у світі” задля пропагування української мови, збереження української ідентичності та культурної спадщини.

Як повідомлялося, Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-