Посольство України в Латвії відвідали представники ЗСУ

Посольство України в Латвії відвідали представники ЗСУ

Фото
Укрінформ
Посольство України в Ризі 7 квітня відвідали представники Збройних Сил України, посол Олександр Міщенко детально поінформував їх про політичну підтримку та гуманітарну допомогу, яку надає Латвія Україні в умовах збройної агресії Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Латвії.

Українські військові перебувають у Латвії на запрошення Міністерства оборони та Генерального Штабу ЗС Латвійської Республіки.

На зустрічі були присутні командування та старші офіцери окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, гаубичного самохідного артилерійського дивізіону, військові капелани, а також представники Служби капеланів Національних збройних сил (НЗС) Латвії на чолі із Головним капеланом Ельмарсом Плявіньшем.

Фото: посольство України в Латвії
Фото: посольство України в Латвії
Фото: посольство України в Латвії
Фото: посольство України в Латвії

За даними посольства, у січні 2021 року Національні збройні сили Латвії направили в Україну 20 тонн гуманітарної допомоги для військовослужбовців ЗС України, їх сімей та цивільних осіб, які постраждали від військового конфлікту. У цілому, починаючи з 2014 року, Латвія передала Україні понад 400 тонн гуманітарної допомоги.

20 січня 2021 року Латвія передала Україні 7 броньованих транспортних засобів для посилення спроможностей військово-медичного забезпечення ЗС України.

10 лютого 2021 року Посол Олександр Міщенко вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня головному капелану НЗС Латвії Ельмарсу Плявіньшу, який був нагороджений Указом Президента України №538/2020 від 04.12.2020 р. щодо відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера та за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та активну благодійну діяльність.

Нагадаємо, у березні Конгрес українців Латвії за сприяння партнерів, волонтерів, Міжнародного благодійного фонду «Земляцька підтримка» відправив 49-й гуманітарний вантаж з допомогою для України.

Фото: посольство України в Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-