Українців Канади просять допомогти УПЛДМ архівними матеріалами для видання книги

Українців Канади просять допомогти УПЛДМ архівними матеріалами для видання книги

Укрінформ
Товариство «Українські працівники літератури для дітей і молоді ім. Леоніда Глібова» (Торонто) з нагоди 75-ї річниці об’єднання готує ілюстровану пропам’ятну книгу із цифровими посиланнями, у зв’язку з чим шукає унікальні архівні матеріали, пов’язані з публікаціями та подіями УПЛДМ упродовж останніх семи з половиною десятиліть.

Як передає Укрінформ, про це повідомило діаспорне видання Міст-онлайн.

«Це можуть бути світлини, відеозаписи, програмки, листівки, газетні статті та рідкісні копії наших видань. Зокрема, шукаємо примірники бюлетеня «Ми і наші діти, числа 1-6, 9, 11 та 12», – йдеться в повідомленні.

Відскановані або цифрові матеріали просять надсилати електронною поштою на адресу: ulana.plawuszczak@alumni.utoronto.ca». Тих, у кого є фізичні архіви, якими хотілося б поділитися, теж можуть контактувати за вищевказаною адресою.

Після прийняття фізичні архіви передадуть на зберігання до Українсько-канадського дослідницько-документаційного центру. Бажаючих повернути їхні матеріали після публікації книги просять повідомити про це.

«Поділіться своїми пам’ятками та допоможіть нам задокументувати роль УПЛДМ в українському культурному розвитку трьох поколінь українських дітей з усього світу! Нехай історія УПЛДМ стане приводом нової ери літературної діяльності для нового юного читача!», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Конґрес українців Канади повідомив про проєкт опитування громадської думки з метою залучення до української громади усіх поколінь, а особливо молоді та новоприбулих українців, та визначення курсу на майбутнє.

Фото: sdazu.archives.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-