СКУ зробив заяву щодо стягування військ РФ до кордонів з Україною

СКУ зробив заяву щодо стягування військ РФ до кордонів з Україною

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) висловив глибоку стурбованість через стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та закликав міжнародну спільноту підтримати Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні СКУ.

«Останніми тижнями Російська Федерація здійснювала накопичення безпрецедентної кількості військ уздовж кордонів України, особливо на території окупованого Кримського півострову, а також у Ростовській, Брянській та Воронізькій областях РФ. Ця активність збіглася у часі з порушенням режиму припинення вогню контрольованими Росією силами уздовж Лінії розмежування на охопленій війною території Донбасу і призвела до загибелі та поранень кількох українських військовослужбовців», – ідеться в заяві.

Також у СКУ наголосили, що не меншу стурбованість викликає низка останніх провокативних заяв стосовно України у виконанні Президента РФ Володимира Путіна, інших російських високопосадовців і медіа. Усі ці події сигналізують про те, що Москва може розпочати новий військовий наступ на Україну.

Читайте також: СКУ обговорив з послом України у США Маркаровою низку важливих питань

«Нинішня ескалація конфлікту на сході та півдні України, найбільша за всі останні роки, становить загрозу не лише стабільності України, але й стабільності усього Чорноморського регіону та європейського простору. СКУ засуджує російські провокації, що ведуть до загострення військової обстановки, а також брутальні погрози з боку Міністра зовнішніх справ РФ Сергія Лаврова, який заявив, що у разі ескалації Україні загрожує знищення», – ідеться в заяві.

Водночас у СКУ привітали рішучі заяви світових лідерів, зокрема, Президента США Джозефа Байдена та Міністрів закордонних справ Канади та Сполученого Королівства, які засудили останні дії Росії.

«Ці слова є значною підтримкою для українського народу, який має справу із дедалі більш войовничими та агресивнішими діями російського керівництва. Ми закликаємо усіх європейських лідерів, а також усю світову спільноту, разом з Україною твердо встати супроти зростаючої російської військової агресії»,  –  наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

У зв’язку з наявною ситуацією СКУ закликав усі українські громади та друзів України у світі пильно відстежувати нинішню ситуацію та закликати уряди своїх країн підтримати Україну у захисті її суверенітету та територіальної цілісності.

Нагадаємо, незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила про перекидання до українських кордонів російської 74-ї гвардійської мотострілецької бригади, яка базується в місті Юрга Кемеровської області.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Фото: Egetty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-