У Фінляндії представлять цікаві факти про перебування там Марії Заньковецької

У Фінляндії представлять цікаві факти про перебування там Марії Заньковецької

Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії запросило охочих на онлайн-розмову про перебування у 1880-х роках Марії Заньковецької у фінській фортеці Свеаборг, звідки почалася її кар'єра успішної актриси та фундаторки національного театру.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Товариства у Фейсбуці.

Віртуальна подія «Марія Заньковецька у Фінляндії» відбудеться 5 квітня о 17.00 UTC+03.

«Чи знаєте ви, що шлях Марії Заньковецької до театральної слави розпочався із Гельсінкі? Чи уявляєте будівлю тут, де вона відпрацьовувала аматорські постановки? З ким, хто творив історію фінської культури, перетиналася Марія? У чому її феномен? Як вона стала збурювачкою суспільної моралі?», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що відповіді на ці та інші питання звучатимуть в онлайн-розмові із завідувачкою Музею актриси Марії Заньковецької Лілією Бевзюк-Волошиною. Модеруватиме зустріч журналістка Наталія Терамае, яка представить нові факти про перебування Марії Заньковецької у Фінляндії.

Трансляцію розмови можна буде подивитися на Facebook-сторінках Ukrainian Association in Finland (Товариство українців у Фінляндії), Ukrainalaisen elokuvan päivät (Українські кінодні) та Музею актриси Марії Заньковецької.

Товариство українців у Фінляндії нагадало, що Марія Заньковецька (1854-1934) – перша народна артистка України. Вона творила національний театр. Боролася за права жінок. Її геній конкурував із талантом Сари Бернар.

Нагадаємо, посол України у Фінляндській Республіці з нагоди Міжнародного дня театру привітала творчі колективи Українського театру у Фінляндії та новоствореної філії театру у м. Турку з професійним святом, а також вручила почесні відзнаки акторам вистави «Зона».  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-