Президент СКУ розповів, як Конґрес захищає українців у Росії

Президент СКУ розповів, як Конґрес захищає українців у Росії

Відео
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод заявив, що СКУ намагається через суд захистити представників української діаспори, які зазнають утисків у Російській Федерації.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в інтерв’ю українському телеканалу Kontakt Ukrainian TV (Торонто).

За словами Ґрода, у Росії чиниться постійний тиск на українців, які є однією з найбільших етнічних меншин РФ, і ситуація погіршується.

«Ми бачимо, що багато організацій, які є складовими СКУ, були ліквідовані, так само як сам СКУ кілька років тому… Активна організація на сході РФ «Сірий клин» була ліквідована. Буквально минулого тижня на одну з наших провідників здійснювався тиск з боку російської влади, а також проти українських активістів, представників українських громад», – повідомив голова СКУ.

Читайте також: Павло Ґрод, президент Світового конгресу українців

Тому, за словами Ґрода, Конґрес намагається через суд захистити українців у РФ.

«СКУ через своїх юристів захищає українців у Росії. Також питання тиску на СКУ буде озвучуватися на різних міжнародних форумах. Також СКУ намагається озвучити питання порушення прав українців в окупованих Росією територіях, зокрема, у Криму», – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Павло Ґрод висловив сподівання, що у 2021 році вдасться пропрацювати всі заплановані ініціативи в рамках діяльності української світової громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-