Українці греко-католики отримали настоятеля у Братиславі

Українці греко-католики отримали настоятеля у Братиславі

Укрінформ
У Братиславі 28 березня у храмі Святої Розалії під час онлайн-літургії єпископ Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви владика Петер Руснак зачитав декрет про призначення о. Ігоря Марусина настоятелем парафії греко-католиків української національності, що проживають на території Братиславської єпархії.   

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Згідно з декретом, о. Ігор Марусин приступає до виконання своїх душпастирських обов’язків на території Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви з 1 квітня 2021 року.

Храм Святої Розалії, де збираються на молитву українці греко-католики, розташований за адресою: Kaplnka Svätej Rozálie, ul. Rozálska, 841 03 Lamač, Bratislava.

«Від імені Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії хочу висловити слова вдячності преосвященнішому владиці Петеру Руснаку та Курії Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви за турботу про належну душпастирську опіку для українців-греко-католиків. Щире спасибі Надзвичайному та Повноважному послу України в Словацькій Республіці Юрію Мушці та всьому дипломатичному корпусу, старості району Братислави Ламач Лукашу Баняцькому, секретарю Апостольської нунціатури в Словаччині о. Андрію Євчуку,  вікарію для східних католиків в Австрії о. Юрію Колясі та чисельним доброчинцям за допомогу та підтримку», – зазначив голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус.

Нагадаємо, у польському Любліні На Дорозі мучеників Майданека 25 березня встановили пам’ятник видатному українському гуманісту, блаженному священномученику отцю Омеляну Ковчу, відомому як «парох концтабору Майданек».

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-