На Українсько-хорватському форумі обговорили питання етногенезу двох народів

На Українсько-хорватському форумі обговорили питання етногенезу двох народів

Укрінформ
Науковці України та Хорватії у рамках реалізації проєкту «30 подій у Хорватії до 30-річчя відновлення Незалежності України» провели першу сесію Українсько-хорватського академічного форуму.

Як передає Укрінформ, про це пише «Голос України».

У заході, який відбувався онлайн, взяла участь майже сотня учасників із двох країн. Тематика весняного діалогу — етногенез українців і хорватів.

Науковці двох країн обговорили історичні, філологічні, політологічні, культурологічні, етногенетичні паралелі. Українську частину форуму представляли вчені Київського, Львівського, Чернівецького, Прикарпатського національних університетів та Дрогобицького державного педагогічного вишу, хорватську – вчені Загребського та Рієцького університетів.

Привітав учасників засідання посол України у Хорватії Василь Кирилич, який відзначив тісну генетичну сув’язь між двома народами та важливість того, що вдалося акумулювати достойників двох країн на цю платформу.

«Посольство звертає увагу на потребу встановлення таких відносин, — переконаний ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда. — Саме на них будуються довготривалі, міцні міждержавні взаємини».

Українсько-хорватський академічний форум засновано торік з ініціативи посольства та спільно з науковцями двох країн у рамках Днів України в Загребі.

На Прикарпатті шукають різні можливості міжнародної співпраці. З 10 лютого в Івано-Франківську функціонує Консульство Республіки Хорватія на чолі з почесним консулом Віталієм Запухляком. Консульський округ охоплює Львівську, Тернопільську, Чернівецьку, Закарпатську, Волинську і Рівненську області.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у Загребі презентували дослідження про українців у Хорватії - «Українці Хорватії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-