СКУ назвав нікчемним рішення РФ щодо заборони українцям володіти землею у Криму

СКУ назвав нікчемним рішення РФ щодо заборони українцям володіти землею у Криму

Укрінформ
Світовий конґрес Українців засудив так званий «указ» президента Росії Володимира Путіна, за яким українців позбавили права володіти землею в окупованому Криму та місті Севастополі, а чинні українські власники земельних ділянок можуть бути примусово позбавлені своєї власності за рішенням окупаційних судів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява СКУ опублікована у Фейсбуці.

«Таке рішення російської влади є нічим іншим, як черговим кроком, спрямованим на насильницьку, незаконну інтеграцію Криму до складу РФ, а також дискримінацію і витіснення громадян України з півострова», – йдеться в заяві.

Читайте також: Куди скаржитися українцям, у яких забиратимуть землю в окупованому Криму

Крім того, СКУ повністю підтримав заяву Європейського союзу, що засуджує такі дії окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня 2021 року на більшій частині Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, тимчасово окупованих Росією, набув чинності російський указ про заборону іноземним громадянам володіти землею, який більшою мірою торкнувся громадян України, що відмовилися від отримання паспортів РФ.

Указ президента РФ В. Путіна було підписано 20 березня 2020 року. Відповідно до нього більшість районів Криму були включені до «переліку прикордонних територій, де іноземці не можуть володіти землею».

Обмеження накладаються на володіння землею в 19 муніципальних утвореннях Криму (всього їх 25). Серед них - Євпаторія, Керч, Ялта, Судак. Заборона на володіння іноземцями землі також поширюється на 12 муніципалітетів Севастополя. Під заборону не потрапило володіння землею у Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Зі свого боку Кримська правозахисна група поінформувала, що вилучення у громадян України приватної власності, якою вони володіють на території окупованого Криму, є порушенням Міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-