СКУ закликав світову спільноту стати на захист українських активістів у Росії

СКУ закликав світову спільноту стати на захист українських активістів у Росії

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців висловив обурення через черговий факт порушення прав людини у Російській Федерації щодо українських активістів і закликав світову спільноту стати на їх захист та засудити дії РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив СКУ.

«Цього разу у­тисків зазнала  голова комісії з питань культури та роботи з молоддю МГО КОО «Український конгрес», голова Єкатеринбурзького відділу Спілки українок Росії Лідія Демай. 9 березня її було викликано до міграційної служби Єкатеринбурга. Лідію закрили на замок в кабінеті разом із чотирма працівниками міграційної служби і ФСБ та утримували близько чотирьох годин. Її піддавали психологічному і моральному тиску, а також погрожували їй та членам її родини. Лідія Демай була позбавлена права на юридичний захист», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: СКУ закликав уряд України спростити надання ЕЦП українцям за кордоном

Президент СКУ Павло Ґрод назвав даний факт ще одним жахливим актом залякування, спрямованим на українську етнічну меншину в Росії.

“Українську громаду та релігійних лідерів у Росії піддають постійним утискам, їм загрожують судові переслідування, а в окремих випадках, депортація. Російська влада ліквідувала численні українські організації, культурні групи та мовні школи. Ми повинні покласти край триваючому політичному переслідуванню української, кримськотатарської та інших етнічних меншин у Росії», – заявив він.

У СКУ зауважили, що у 2019 році діяльність Світового Конґресу Українців було визнано «небажаною на території Російської Федерації», що ставить під особливу загрозу співпрацю чи навіть комунікацію українців Росії зі Світовим Конґресом Українців.  СКУ продовжує виступати на захист прав людини етнічних українців, кримських татар та інших груп і меншин, що проживають у Росії, і закликає міжнародну спільноту ставити в докір Росії ці порушення.

Нагадаємо, СКУ у дату незаконного референдуму в Криму закликав до міжнародного бойкоту будь-яких іноземних візитів до окупованого півострова та до посилення міжнародного санкційного тиску на Росію до відновлення територіальної цілісності України.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-