КРЦ стежитиме за дотриманням виборчих прав громадян з інвалідністю на виборах в Україні

КРЦ стежитиме за дотриманням виборчих прав громадян з інвалідністю на виборах в Україні

Укрінформ
Чеська Міжнародна неурядова організація «Координаційний ресурсний центр» та представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю підписали меморандум щодо проведення спільного моніторингу дотримання стану виборчих прав громадян, зокрема осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення під час підготовки та проведення виборів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це КРЦ повідомив у Фейсбуці.

18 березня в адміністративній будівлі м. Івано-Франківська документ підписали Ярослав Мартінец, директор Представництва КРЦ в Україні та Микола Макар, Представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

Меморандум також передбачає інформування громадськості в Україні та ЄС щодо стану забезпечення прав громадян.

Зауважується, що головною метою двосторонньої співпраці є реалізація статутних вимог Міжнародної неурядової організації «Координаційний ресурсний центр» та постанов Кабінету Міністрів України, зокрема «Положення про Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю».

Додамо, що метою КРЦ є публічне поширення інформації, розвиток благодійної й освітньої діяльності, зокрема проявляти інтерес до українського народу, заохочення, співпраця, комунікація та підтримка патріотичних організацій, християнських громад, координування їхньої діяльності, спостерігання за виборами та референдумами, зокрема, в Україні, захист національних, конституційних, духовних і соціально-економічних інтересів громадян, зокрема, молодих українців, української культури, звичаїв, мови формами та методами, які відповідають нормам міжнародного і внутрішньодержавного права, співпраця з церквами та релігійними організаціями, державними та місцевими органами влади, європейськими та світовими організаціями. 

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України акредитувала офіційних міжнародних спостерігачів від організації закордонних українців та друзів України КРЦ на повторні та проміжні вибори.

Фото: КРЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-