У Гамбурзі проведуть онлайн-лекцію «Монументальна Шевченкіана»

У Гамбурзі проведуть онлайн-лекцію «Монументальна Шевченкіана»

Укрінформ
Генконсульство України у Гамбурзі спільно з Об’єднанням Українських Організацій у Німеччині та Асоціацією Українців північної Німеччини запрошує охочих на мультимедійну онлайн-лекцію Руслана Теліпського «Монументальна Шевченкіана».  

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України у Гамбурзі.

«Руслан Теліпський є відомим шевченкознавцем і дослідником увіковічення Тараса Шевченка та його спадку передусім у монументах. Руслан об’їздив усю Україну й побував у понад 60 країнах світу. Подорожує передусім задля популяризації Шевченка і його монументальної спадщини: за 20 років свого покликання віднайшов і зафіксував на фотокамеру понад 1600 пам’ятників Кобзареві у 33 країнах світу на п’яти континентах, у тому числі та в Німеччині», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що результати його діяльності викликають особливий інтерес у контексті реєстрації цього березня Міністерством закордонних справ України з нагоди річниці дня народження Тараса Шевченка світового рекорду за кількістю встановлених у світі пам'ятників Великому Кобзареві.

«Монументальна Шевченкіана» – це не лише проєкт про географію меморіальних згадок про Тараса Шевченка. Дослідження розповідає причинні зв’язки їхнього територіального поширення, розкриває сутність шевченківського феномену, ознайомлює із загальною кількістю кобзаревих пам’ятників, порівнює Шевченка з іншими світовими постатями за масштабністю їхнього увічнення», – розповіли у Генконсульстві.

Також повідомляється, що на лекції також можна буде дізнатися про значення монументів Великого сина українського народу в патріотичному вихованні молоді, провести паралелі Шевченкової присутності під час Української Революції столітньої давнини з сучасними подіями на Майдані та під час війни на сході країни.

Крім того, не менш важливою буде розповідь про найцікавіші скульптури Кобзареві та про людей, які, прославляючи Шевченка й Україну, присвячували цьому свої найкращі роки діяльності, а інколи навіть й жертвували своїм життям.

Охочі долучитися до лекції та поставити свої питання досліднику зможуть скористатися посиланням, яке буде розміщене у FB-події напередодні лекції.

Нагадаємо, Генконсульство України в Гамбурзі відзначило день народження Тараса Шевченка онлайн-зустріччю керівника установи Іриною Тибінкою з активом українських організацій, під час якої учасники підтримали ідею упорядкування і збереження історичної пам'яті присутності українців на півночі Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-