Діаспора підтримала ідею збереження історичної пам'яті про українців на півночі Німеччини

Діаспора підтримала ідею збереження історичної пам'яті про українців на півночі Німеччини

Укрінформ
Генконсульство України в Гамбурзі відзначило день народження Тараса Шевченка онлайн-зустріччю керівника установи Іриною Тибінкою з активом українських організацій, під час якої учасники підтримали ідею упорядкування і збереження історичної пам'яті присутності українців на півночі Німеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України у Гамбурзі.

Зауважується, що під час заходу, на якому обговорили плани та перспективи роботи на 2021 рік, зокрема й у контексті святкування цього року 30-ї річниці Незалежності України, вдалося поспілкуватися з українцями не лише з Гамбурга, але й Ганновера, Бремена, Брауншвайга.

«Гарною ідеєю, підтриманою усіма, стала важливість упорядкування, а відтак і збереження історичної пам'яті присутності українців на півночі Німеччини. Домовилися  акумулювати через Генконсульство усі наявні матеріали та відомості про місця, важливі для нашої громади: пам'ятники, меморіали, поховання українців, місця перебування чи діяльності відомих співвітчизників», – ідеться в повідомленні. 

У зв’язку з цим консульство запросило охочих долучитися до збереження нашої національно-історичної пам'яті. Відповідну інформацію просять надсилати на адресу gc_deg@mfa.gov.ua з позначкою #ПамятьУкраїни.

Нагадаємо, у Польщі група українських активістів ініціювала створення у країні віртуального українського некрополя «Живі у нашій пам’яті». Метою проєкту є створення загальнодоступної інформаційної онлайн-платформи (у польсько- та українськомовному варіантах) про місця поховань у Польщі постатей важливих для української національної пам’яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-