СКУ закликав уряд України спростити надання ЕЦП українцям за кордоном

СКУ закликав уряд України спростити надання ЕЦП українцям за кордоном

Документ
Укрінформ
Світовий Конґрес Українців звернувся до віцепрем'єр-міністра України – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з проханням надати можливість через українські консульства надавати громадянами України, що перебувають закордоном, Електронного Цифрового Підпису (ЕЦП).

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив регіональний віцепрезидент СКУ, голова Робочої групи з питань зовнішньої трудової міграції СКУ Павло Садоха.

У листі-зверненні йдеться, що діючий на сьогодні механізм авторизації громадян України на таких державних сервісах, як ДПА, ЄДР, Служби соціального захисту, Пенсійного фонду тощо, передбачає наявність Електронного цифрового підпису (ЕЦП), який своєю чергою можна отримати у відповідних державних інституціях лише на території України. Особливо, ця незручність стала відчутна протягом останнього року під час пандемії COVID-19.

«Через нашу активну співпрацю з Управлінням з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України (МЗС), знаємо, що МЗС вже надіслало відповідну пропозицію до вашого міністерства щодо розробки відповідного механізму для отримання ЕЦП у консульських відділах України за кордоном», – повідомили в СКУ.

У зв’язку з тим, що це питання стосується приблизно 5 млн українських громадян за кордоном, СКУ просить сприяння віцепрем'єр-міністра України у його вирішенні та сподівається на успішну співпрацю у майбутньому.

Нагадаємо, Світовий Конґрес Українців у дату незаконного референдуму в Криму закликав до міжнародного бойкоту будь-яких іноземних візитів до окупованого півострова та до посилення міжнародного санкційного тиску на Росію до відновлення територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-