СКУ закликав до посилення тиску на Росію та міжнародного бойкоту візитів у Крим

СКУ закликав до посилення тиску на Росію та міжнародного бойкоту візитів у Крим

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців у дату незаконного референдуму в Криму закликав до міжнародного бойкоту будь-яких іноземних візитів до окупованого півострова та до посилення міжнародного санкційного тиску на Росію до відновлення територіальної цілісності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив СКУ.

«Ми закликаємо українців та друзів України, де б вони не жили, викривати велику брехню Путіна та ніколи не забувати про те, що Крим – це Україна», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод.  

У СКУ нагадали, що минуло сім років від часу вторгнення та окупації Кримського півострова Російською Федерацією. За цей час Росія перетворила Крим на одну зі своїх найбільших військових баз, яка наразі становить загрозу усьому Чорноморському регіону.

Читайте також: У Нідерландах у дату псевдореферендуму в Криму показали український фільм «Вибір»

В організації зауважили, що так зване «приєднання» Криму до Росії як було, так і лишається частиною великої брехні Володимира Путіна світові. Усі ці роки Росія вкладає величезні ресурси у кампанії з дезінформації, а також застосовує економічний тиск з метою довести світу легітимність окупації та своє право змінювати кордони у Європі. Злочинна окупація Криму підважує сучасну міжнародно-правову систему та є порушенням усіх підписаних Росією міжнародних договорів.

«Попри це, російська гібридна інформаційна агресія дає свої плоди. Частішають новини з різних куточків світу, коли на провідних національних телеканалах, у мережі Інтернет, у шкільних підручниках або географічних атласах Крим позначався як «російський регіон». Вчасна реакція та протидія активістів громад та української держави дозволяє викривати та виправляти такі випадки», – додали в СКУ.

Читайте також: МЗС: Ми налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий «референдум» щодо статусу Криму – за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Згідно з даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії «проголосували» 95,6% містян.

Вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого «Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації».

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський «референдум» нелегітимним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-