У Нідерландах покажуть український фільм «Вибір» у дату незаконного референдуму в Криму

У Нідерландах покажуть український фільм «Вибір» у дату незаконного референдуму в Криму

Фото
Укрінформ
У Нідерландах 16 березня, у дату проведення псевдореферендуму в Криму, відбудеться показ документального фільму «Вибір» про українського патріота адмірала Миколу Жибарєва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, після показу можна буде поспілкуватися з головним героєм фільму – Миколою Жибарєвим.

фото Микола Жибарєв

фото Микола Жибарєв

Через коронавірус показ фільму та зустріч з головним героєм проходитиме в режимі онлайн.

«16 березня о 19:00, за місцевим часом, транслюємо онлайн фільм «Вибір» на каналі української діаспори. Фільм сильний, емоційний. Фільм про трагедію, про вибір як окремої людини так і всієї країни. Трансляція фільму та онлайн-зустріч з головним героєм фільму проводимо саме в дату проведення нелегітимного сфальшованого псевдореферендуму про статус Криму із зазделегіть сформованими результатами та завищеною явкою, який відбувся 16 березня 2014. Дуже важливо не забувати про ці події українцям у всьому світі а також інформувати міжнародне суспільство про окупацію Криму», – сказала в коментарі Укрінформу Гголова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зван.

Фото: Віра Зван
Фото: Віра Зван

«Вибір» – драматичний фільм, що розповідає історію Миколи Жибарєва. Йому довелося зробити дуже важкий вибір. У 2014 році він разом із молодшим сином залишилися вірними Україні. Проте його старший син обрав інший шлях, перейшовши на бік агресора.

«Якщо подивитися на події 2014 року, то ця анексія Криму пройшла по живому через багатьох людей та родин. Я знаю багато прикладів, коли офіцери були вимушені визначати для себе, що для них головне. І не всі родини зрозуміли їхній вибір та підтримали. Не всі дружини підтримали своїх чоловіків, які виїхали на материк. Дехто розвівся зі своїми дружинами. У моїй родині так само. У мене одна донька, два сини. Донька у мене цивільна. Вона мешкає в Євпаторії. Одружена. Онуки у мене. Я її не бачив з 2012 року. Стосунків не підтримуємо через політичні питання. Вона по своєму на все дивилася, думала, що буде краще… Окрім того, в мене середній син виявився на іншому боці. Він разом з усіма вивів корабель в Одесу, але до мене дійшла інформація, що у нього якісь думки… Я з ним говорив востаннє 13 березня 2014 року. Він мені сказав, що він думає. Тоді я запитав його, якщо ми зустрінемося в морі чи буде він по мені стріляти, а він промовчав. Тоді я висказав йому все, що у мене було на душі. І от з того часу ми з ним не бачимося, стосунків не підтримуємо. Я не знаю, що може бути гірше коли ти зрадив присязі, зрадив своєму батьку”, – наголосив в коментарі Укрінформу герой фільму Микола Жибарєв.

Нагадаємо, псевдореферендум про статус Криму відбувся 16 березня 2014. ООН, СНД, ЄС та ОБСЄ своїх офіційних спостерігачів не надсилали. Тоді було поставлено питання про входження Криму до складу Росії на правах суб'єкта Російської Федерації. Псевдореферендум був проведений за допомогою російських військ та російських козачих загонів.

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ, закликавши держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті 23 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-