Пам’ять Шевченка вшанувала українська громада Алжиру

Пам’ять Шевченка вшанувала українська громада Алжиру

Укрінформ
У приміщенні Інституту перекладу Алжирського університету до дня народження Тараса Шевченка відбувся урочистий захід за участі активу української громади з нагоди вшанування пам‘яті великого Кобзаря, а також церемонія відкриття меморіальної дошки на його честь.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці.

Зауважується, що захід відбувся за ініціативи посольства України в Алжирі спільно з університетом «Алжир 2» у рамках поглиблення українсько-алжирського культурно-гуманітарного співробітництва.

У події також взяли участь представники акредитованого в АНДР дипломатичного корпусу, члени наукових та освітніх кіл, студенти філологічного факультету Університету, а також представники місцевих ЗМІ.

Фото: посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці

Фото: посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці

«Сердечно вітаємо усіх нас із відкриттям новоствореного осередку української історії та культури в Алжирі!», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у центрі Риги біля пам’ятника Тарасу Шевченку, прикрашеного прапорами України та Латвії, відбулась урочиста церемонія з нагоди 207-річчя від дня народження Кобзаря. Також урочисті заходи відбулися у ЛитвіПольщіВірменіїПівнічній Македонії, Китаї та Узбекистані. А в італійському місті Флоренція відкрили пам'ятник Шевченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-