Посольство США на прикладі Шевченка розповіло про культурні зв'язки України та США

Посольство США на прикладі Шевченка розповіло про культурні зв'язки України та США

Відео
Укрінформ
Посольство США в Україні у 207-й день народження Тараса Шевченка нагадало про його зв'язки з США та дружбу з афроамериканським актором Айорою Олдріджем.

Як передає Укрінформ, про це заступник аташе з питань освіти та культури Скот Вітмор розповів у відеоролику, оприлюдненому у Твітері.

Він зазначив, що поет і актор познайомилися у Петербурзі, куди Айра приїхав з гастролями у 1858 році.

«Не знаючи спільної мови, Тарас і Айра спілкувалися за допомогою мистецтва і, кажуть, їм це добре вдавалося. У 2014 році випускниця програми ім. Фулбрайта Вірляна Ткач за підтримки посольства США в Україні поставила виставу «Темна ніч, Ясні зорі» про знайомство Тараса з Айрою Олдріджем», – сказав Вітмор.

Заступник аташе з питань освіти та культури також нагадав, що посольство США в Україні через Фонд послів зі збереження культурної спадщини допомогло повернути до України з США багато листів, документів, малюнків Шевченка, а також рукописний «Кобзар». Він поінформував, що на гроші цього гранту цінні папери Тараса Шевченка були відреставровані, для них було створено каталог.

Вітмор також відзначив, що пам'ятники видатному українському поетові встановлено в столиці США Вашингтоні та ще у кількох великих і малих містах країни. "Культурний та історичний зв'язок між нашими двома країнами дуже тісний", - акцентував заступник аташе з питань освіти та культури.

Нагадаємо, 9 березня – день народження українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка.

13 березня Наукове Товариство ім. Шевченка в Америці, Українська Вільна Академія Наук та Український Науковий Інститут Гарвардського Університету проведуть наукову конференцію «Тарас Шевченко в спогадах», яка зосередиться на мемуарній спадщині.

Фото: U.S. Embassy Kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-