Як українська режисерка Тетяна Ходаківська створює фільми у США

Як українська режисерка Тетяна Ходаківська створює фільми у США

Відео
Укрінформ
Українка Тетяна Ходаківська працює режисеркою монтажу у другій столиці американського кінематографа – Нью-Йорку, щойно вона закінчила роботу над стрічкою «Світанок третього дня»  за мотивами оповідання Едгара По «Падіння дому Ашерів».

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

Тетяна Ходаківська розпочала свою кар’єру  в американському кінематографі з великого документального проєкту для Організації Об’єднаних Націй.

За словами Тетяни, поки вона працювала на цьому проєкті, до неї звернулися з новими пропозиціями. Зараз вона вже може обирати ті, над якими дійсно хоче працювати.

Рік тому гарна знайома Тетяни Валентина Кімілья порадила її американському режисеру Крейгу Кукровскі, який саме шукав режисера монтажу для свого фільму жахів за мотивами оповідання Едгара По, звернути увагу на талановиту українку.

За словами Валентини, в американському кінематографі домінують чоловіки. Жінка, особливо не американкам, пробитися досить важко, проте їхній талант цінують. Вона додала, що режисери люблять працювати з жінками монтажерками, бо вони зазвичай дуже обдаровані.

Читайте також: Діаспора Лос-Анджелеса відзначала ювілей Лесі Українки поезією, піснею і театром

Режисер Крейг Кукровскі роботою українки надзвичайно задоволений і називає її своєю правою рукою на знімальному майданчику.

«Я зустрівся з Танею в Нью-Йорку, поговорив з нею, подивився на її роботу. Мені одразу сподобався стиль її монтажу,  її дотик. Адже будь-хто технічно може це робити – просто натискати клавіші клавіатури, але це не є справжнім монтажем. Справжній монтаж – це інтуїція, вміння, талант. Я відчув, що Таня має ці якості. Вона невгамовна, надзвичайно віддана. Мені дуже пощастило мати її у своїй команді», – сказав він.

Як головний режисер монтажу Тетяна була залучена у творчий та знімальні процеси від самого початку.

Стрічка «Світанок третього дня» зібрала на майданчику зірковий склад. Тетяна працювала разом з Міккі Рурком та Пітером Гріном.

«Ми до фільму працюємо з режисером над розкадровкою, над кожною сценою. Я намагаюся зрозуміти, що він хоче, пропоную щось. І потім, коли я на майданчику, то вже теж можу пропонувати щось… Це вимагає довіри. І, на щастя, у нас була така довіра з режисером Кукровскі», – розповіла Тетяна Ходаківська.

Кінокартина зараз вже майже завершена. Зараз режисер веде перемовини про дистрибуцію стрічки. У планах – покази на фестивалях та повноцінний прокат у кінотеатрах восени. Серед найамбітніших цілей – номінація на Оскар.

Тим часом Тетяна, яка в Україні вже отримала найвищу кінематографічну нагороду «Золота дзиґа» за монтаж, уже працює над новим проєктом – стрічкою про модельний бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-