У світі вшанували Героїв Небесної Сотні «ангелами пам’яті»

У світі вшанували Героїв Небесної Сотні «ангелами пам’яті»

Фото
Укрінформ
Українські громади в рамках всесвітньої тихої акції вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті» виготовили та розвісили паперових ангеликів на вулицях міст як символ жертви українців Майдану, які віддали своє життя за європейський вибір України під час Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, в тихій акції взяли участь українці по всьому світу.

У Греції ангели пам’яті нагадували про подвиг Небесної Сотні в місті Атени, повідомляє Українська недільна школа при товаристві "Українсько-Грецька Думка".

Тиха акція вшанування Героїв Небесної Сотні та всіх полеглих за Україну. м. Атени-Неа Смірні. Ангели Пам‘яті-2021. Пам’ятаємо! Вдячні за свободу! #ангелипамяті #територіяа #революціягідності

Опубліковано Українська недільна школа при товаристві "Українсько-Грецька Думка" Четвер, 18 лютого 2021 р.

У Варшаві акція пройшла за участю українських дипломатів та представників української громади Польщі, передає кореспондент Укрінформу. 

“У День Героїв Небесної Сотні вшановуємо пам'ять, велику людську, громадянську і національну відвагу, самовідданість, силу духу, стійкість і жертовність загиблих учасників Революції Гідності - сучасних борців за свободу України та гідність її народу. Вони - віддали своє життя за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України. Ми - не маємо права забути!”,- наголосили в  українському диппредставництві з цього приводу.

🇺🇦🇵🇱 У День Героїв Небесної Сотні вшановуємо пам'ять, велику людську, громадянську і національну відвагу,...

Опубліковано Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Своїх ангеликів виготовили і в Гамбургу. 

Як повідомляє Генеральне Консульство України в Гамбурзі, у приміщенні дипустанови своїх ангеликів пам’яті вирізали троє маленьких україночок.

«Вони пам‘ятають, як відвідували в Києві стіну з фотографіями Героїв Небесної Сотні.

Герої не вмирають!», - зазначили в диппредставництві.

Дякуємо трьом маленьким україночкам, які сьогодні вирізали в Генконсульстві ангеликів пам‘яті. Вони пам‘ятають, як...

Опубліковано Generalkonsulat der Ukraine in Hamburg Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Українці Будапешту також долучилися до «тихої» акції. Активісти Української асоціації «Єдність» разом із дітками створили витинанки як символ загиблих за Україну.

«Про трагічні події на Майдані дуже важко донести саме дітям. Нам необхідно керувати дуже тяжкими емоціями. Спілкуючись з дітьми на цю тему, ми зобов'язані передавати відомості та факти про надзвичайно трагічну подію в історії України», - зазначили активісти організації.  

#ангелипамяті #НебеснаСотня 20 лютого - День Героїв Небесної Сотні -пам'ятний день, що відзначається в Україні на...

Опубліковано Українська асоціація "Єдність" Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

У Норвегії до акції пам’яті долучилися Посольство України в Норвегії, українська громада та учні українських шкіл Норвегії.

У Норвегії вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні 20 лютого 2021 року в Україні та у громадах світового українства за...

Опубліковано Embassy of Ukraine in Norway Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Паперових ангеликів у пам'ять про подвиг Героїв Небесної Сотні вивісили у своїх домівках і СУМівці США.

«В цьому році ми всі на карантині, тому діти з батьками зробили ангеликів вдома», - йдеться в повідомленні Спілки Української Молоді у Виппані, Нью-Джерзі.

Ангели Пам'яті СУМ США

У Брюсселі також «віддали шану відвазі, силі духу та самопожертві» Героїв Небесної Сотні, приєднавшись до тихої акції "Ангели пам'яті", передає Представництво України при ЄС.

EN/UA 🕯 Brussels honours the memory of #HeavenlyHundred Heroes who paid the ultimate price for a new European future of...

Опубліковано Mission of Ukraine to the EU Субота, 20 лютого 2021 р.

Ангелами пам’яті вшанували подвиг Небесної Сотні й у далекій Кенії.

«У серці кожного з нас пам'ять про тих, хто поклав своє життя за нове майбутнє для України. Бережімо здобуте такою високою ціною», - повідомило Посольство України в Кенії.

#АнгелиПамяті🤍 Сьогодні на вшанування Героїв Небесної Сотні долучаємося до тихої акції «Ангели пам'яті». У серці...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the Republic of Kenya /Посольство України в Кенії Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

У Туреччині пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували українські дипломати, українські спілки в Туреччині та суботні школи, які діють при них.

«Щороку усім колективом Посольства долучаємось до тихої акції «Ангели пам‘яті», вшановуючи пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, започаткованої Анжелікою Рудницькою та «Територією А», у 2014 році. Кожна країна шанує пам’ять своїх Героїв, в Україні теж пам’ятають тих, хто віддав своє життя заради кращого майбутнього нашої країни», - сказала кореспонденту Укрінформу Тетяна Сибіга, дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в Туреччині, яка опікувалася організацією заходів в Анкарі.

Акція «Ангели пам’яті» в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Вона наголосила, що події 2014 року, зокрема цих лютневих днів, визначили сучасну історію Української Держави.

«Сьогодні вшановуємо пам'ять тих, хто віддав найцінніше - своє життя, за волю, свободу та майбутнє. Мовчати не маємо права. Кожна мама, для якої важлива доля її дітей, яка дійсно бажає кращого майбутнього своїй дитині в Україні, у прекрасній, нашій рідній, квітучій країні, знаходить правильні слова та обов’язково розповідає про наших Героїв», - сказала Тетяна Сибіга.

Щороку усім колективом Посольства долучаємось до тихої акції «Ангели пам‘яті», вшановуючи пам’ять загиблих Героїв...

Опубліковано Tanya Sybiha Четвер, 18 лютого 2021 р.

Тиху акцію «Ангели пам’яті» підтримали українські спілки в Туреччині та українські суботні школи, які діють при них.

«Для наших діток, для тих, хто зростає за кордоном, - це нагода дізнатися більше про історію Батьківщини, про важливі сторінки історії України. Ми дуже вдячні батькам за те, що перебиваючи постійно за кордоном, зв’язок з Україною не втрачають, навпаки, передають свою любов і знання дітям», - розповіла директорка української суботньої школи в Анкарі Валентина Хорунжа.

"Ангели пам'яті" української суботньої школи в Анкарі

У столичній Ризі та усій Латвії акція «ангели пам’яті» пройшла в межах низки заходів з вшанування героїв Небесної сотні. В ній брали участь українські дипломати в Ризі, активісти української громади та латвійські друзі України, передає кореспондент Укрінформу.

У дворі Посольства України в Ризі протягом кількох годин можна було розвісити «ангелів» на деревах навпроти спеціально облаштованого стенду пам’яті (фото: Фейсбук Посольства України в Латвії).

Посольство України в Латвії провело тиху акцію "Ангели пам'яті"

Більшість паперових «ангелів» за традицією, що склалася останніми роками, була виготовлена напередодні пластунами з осередку Українського пласту в Латвії. 

Пластуни латвійського осередку Пласт готуються до Ангели Пам‘яті-2021. Тиха акція вшанування Героїв Небесної Сотні...

Опубліковано ПЛАСТ у Латвії / Ukraiņu skauti Latvijā / PLAST in Latvia Пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Крім того, за ініціативи латвійського Товариства підтримки України / Ukrainas atbalsta biedriba відбулася й окрема зустріч у пам’ятника Т.Г.Шевченку в центрі Риги. «Ангелів пам’яті» розвішали на деревах навколо Кобзаря. Тут був започаткований загальнолатвійський фотофлешмоб #АнгелиПамяті, в якому взяли участь мешканці не тільки Риги, але також Єлгави, Бауски, Юмправи. Люди фотографували та викладали в соцмережах «ангелів», розвішаних в себе вдома, у своєму дворі, чи найближчому лісочку. 

#АнгелиПамяті #РеволюціяГідності #НебеснаСотня Ми пам.ятаємо. Рига, Юмправа, Єлгава, Бауска... Свічки пам.яті і ангелики. Вічна пам.ять Героям Небесної Сотні.

Опубліковано Tatjana Lazda Jelgava Субота, 20 лютого 2021 р.

Як відомо, 19 лютого в Україні та світі розпочалася тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні, які полягли за українську свободу під час Революції Гідності сім років тому.

Акція полягає в експонуванні у публічному просторі паперових витинанок ангелів – символів українських борців за свободу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-