Канада хоче бачити в Україні реформи - президентка КУК

Канада хоче бачити в Україні реформи - президентка КУК

Укрінформ
Канадська влада підтримує Україну, але хоче бути впевнена у продовженні втілення Києвом важливих реформ.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

“Під час наших останніх зустрічей з міністром міжнародного розвитку Канади Каріною Гулд і тогочасним главою МЗС Франсуа-Філіпом Шампанем вони обидва хотіли отримати запевнення, що українська влада продовжуватиме вкрай потрібні економічні, правові та політичні реформи”, - зазначила Хичій.

За її словами, “це потрібно не лише самій Україні та українському народові, а також є передумовою для подальшої підтримки України західними партнерами”.

Президентка КУК також зазначила, що для залучення канадських та інших іноземних інвесторів в Україну дуже важливо провести дієву реформу системи судочинства.

“Після набуття чинності Угодою про вільну торгівлю між нашими державами було збільшення інтересу канадських підприємців до України, але не на тому рівні, якого ми прагнули. Причина в тому, що поки в Україні не відбудуться реформи в судочинстві, канадський та будь-який інший бізнес не матиме довіри, аби інвестувати гроші”, - сказала Хичій.

Вона наголосила, що “для залучення іноземних інвестицій саме це має бути пріоритетом”.

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року, після чого Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари. Для канадських товарів на українському ринку було одразу скасовано 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт має вирости до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Читайте також: СКУ привітав Конґрес українців Канади з 80-річчям

Конгрес українців Канади - громадська представницька рада, яка об’єднує всі національні, провінційні та місцеві українські канадські організації. Конгрес українців Канади нараховує шість провінційних рад (Онтаріо, Манітоба, Саскачеван, Альберта, Британська Колумбія і Квебек) та ряд окремих філіалів, відділів та комітетів у містах всієї Канади.

Нині в Канаді мешкає близько 1,4 млн українців. Канада – третя країна за числом етнічних українців (після України і Російської Федерації). Канадські українці – найбільша слов’янська діаспора на території цієї північноамериканської країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-