Маленькі українці в Румунії заспівали колядки до різдвяних свят

Маленькі українці в Румунії заспівали колядки до різдвяних свят

Відео
Укрінформ
Сучавська філія Союзу українців Румунії у партнерстві з шербівецькою загальноосвітньою школою «Келінешть-Купаренко» в рамках проєкту «На Різдво даруємо українську колядку» навчили учнів цих традиційних українських обрядових пісень зимового циклу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Союзу українців Румунії у Фейсбуці.

Повідомляється, що учасниками проєкту стали вчителі та учні IV-VIII класів, які вивчають українську мову у школі в селі Шербівці, що в повіті Сучава в Румунії.

«За допомогою цього проєкту організатори прагнули активізувати інтерес дітей до української музики із наголосом на українських різдвяних традиціях та звичаях», - йдеться в повідомленні.

Як зазначила координаторка проєкту, вчителька української мови Лоредана Миндрештяну «основними цілями проекту є популяризація культурної та музичної самобутності української меншини в Румунії, надання можливості усвідомити значення Різдва та використання художнього і творчого потенціалу учнів, які вивчають українську мову».

Ініціатива «На Різдво даруємо українську колядку» була впроваджена за фінансової підтримки Союзу українців Румунії та спонсорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-