У Римі українці вшанують пам’ять жертв Голодомору

У Римі українці вшанують пам’ять жертв Голодомору

Укрінформ
У столиці Італії Римі 29 листопада українці віддадуть шану пам’яті тим, хто став жертвою Голодомору-геноциду українського народу.

Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Захід відбудеться на площі Венеції о 15:00.

«Згадаємо спільно мільйони невинно убієнних наших братів та сестер - українців, котрих знищила більшовицька сталінська система! Запалимо спільно Свічу Пам'яті, щоб подібне ніколи не повторилося!», - написав Городецький.

Як повідомлялося, День пам'яті жертв голодоморів вшановується в Україні у четверту суботу листопада. Цьогоріч він припадає на 28 листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. У церемоніальних заходах біля Меморіального знаку «Свічка пам'яті» в Києві також беруть участь перші особи держави, керівники іноземних країн, парламентів та міжнародних організацій, урядовці з різних країн, дипломати, представники релігійних конфесій, регіональні делегації, громадські і культурні діячі, свідки Великого Голоду.

Читайте також: В Австралії розпочався цикл заходів до 87-ї річниці Голодомору

До 87-ї річниці Голодомору вшанування пам’яті жертв, панахиди, академічні конференції та освітні лекції відбуватимуться на всіх континентах майже у кожній українській громаді по всьому світу. Через спалах коронавірусу багато з них будуть проходити в обмеженому форматі або віртуально і будуть доступні онлайн.

Фото: Укрінформ, сторінка Олеся Городецького в Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-