Перше почесне консульство України відкрилося в азербайджанському Шемахи

Перше почесне консульство України відкрилося в азербайджанському Шемахи

Фото
Укрінформ
Відкриття почесного консульства України в місті Шемахи в Азербайджані урочисто відбулося 9 листопада.

Як передає Укінформ, про це повідомляє пресслужба посольства України в Республіці Азербайджан.

Під час церемонії урочистого відкриття посол України в Азербайджані  Владислав Каневський подякував керівництву країни, а також виконавчій владі Шемахинського району за те, що відтепер в стародавньому і славетному місті Шемахи буде присутня частинка України. 

Керівник української дипмісії також привітав увесь азербайджанський народ з державним святом - Днем державного прапора в Азербайджані, побажав успішного подолання всіх викликів, які стоять перед країною, а також миру, злагоди і процвітання.

На знак солідарності України з братнім азербайджанським народом, а також з нагоди свята новостворене почесне консульство замайорить сьогодні кольорами азербайджанського прапора.

Крім того, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих азербайджанських і український героїв, які відстоювали суверенітет і територіальну цілісність своїх держав.

Як повідомлялося, в Посольстві України в Азербайджанській Республіці 27 жовтня  відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення почесного консула України в місті Шемахи.

Під час церемонії посол України в Азербайджанській Республіці Владислав Каневський передав новопризначеному почесному консулу України в Шемахи  Мехралі Гасимову консульський патент та вручив службове посвідчення. Сторони підписали Угоду про функції та обов’язки почесного консула України у місті Шемахи.

Читайте також: У Гетеборзі призначили почесного консула України

Консульський округ почесного консула України у місті Шемахи охоплюватиме Агдаський, Ахсуйський, Гобустанський, Гьойчайський, Ісмаіллинський та Шема хинський райони АР.    

Мехралі Гасимов - випускник Київського інституту міжнародних відносин. Обіймав різні посади в міжнародних компаніях SAP і DeGolyer & MacNaughton Corporation, приватний підприємець.

Фото: посольство України в Азербайджанській Республіці в Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-