В Іспанії скоїли акт вандалізму щодо українського меморіалу

В Іспанії скоїли акт вандалізму щодо українського меморіалу

Укрінформ
Акт вандалізму було вчинено днями щодо українського меморіалу в іспанському місті Алькала-де-Енарес.

Про це в понеділок повідомив волонтер, колишній голова громадської організації «Українці Алькали» Андрій Модрицький на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Черговий акт вандалізму над українським меморіалом, що в Алькалі-де-Енарес, був скоєний невідомими маргіналами кілька днів тому», - написав Модрицький.

На підтвердження своїх слів він розмістив у дописі світлину меморіалу, розмальованого синьою фарбою.

«Прошу посольство України в Королівстві Іспанія звернути увагу на цей факт, а також кожного українця, що проживає в Іспанії, не залишатись осторонь цієї справи», - закликав Модрицький.

 Він зауважив, що «нам знову треба обстоювати своє», і додав: «Пам'ятайте, що незалежність та повагу до України не здобуде для нас ніхто, крім нас з вами».

Читайте також: Столична влада просить Раду і Кабмін посилити покарання за вандалізм

Як повідомлялося, у травні 2014 року в Іспанії в одному з парків міста Алькала-де-Енарес відкрився живий меморіал, присвячений Тарасу Шевченку та Героям Небесної Сотні. Українською спільнотою регіону було висаджено «садок вишневий» з 47 дерев (по одному на кожен рік життя Великого Кобзаря). Тут також було встановлено монумент з пам’ятною дошкою «на честь 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та вічну пам'ять його духовним нащадкам, бійцям Небесної Сотні, загиблим під час Революції Національної Гідності в Україні (2013-2014 рр.)».

Меморіал Шевченку і Героям Небесної Сотні в місті Алкала-де-Енарес. Січень 2020 року
Меморіал Тарасу Шевченку і Героям Небесної Сотні в місті Алькала-де-Енарес. Січень 2020 року

Фото: Andriy Modrytskyy, cym.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-