Українці світу привітали Україну з Днем Незалежності

Українці світу привітали Україну з Днем Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
Українська діаспора в усьому світі приєдналася до святкувань Дня Незалежності.

Зі святом українців в різних країнах планети привітав президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт СКУ.

«Шановні українці й друзі України! Від імені Світового конґресу українців вітаю з найбільшим національним святом – Днем відновлення незалежності України. 29 років тому здійснилася мрія багатьох поколінь українців. І це не просто мрія. Це незламне прагнення українського народу до свободи. Це непохитна віра в перемогу над ворогом. Це невтомна праця задля європейського майбутнього української держави. Це духовна єдність поколінь українців в Україні та в діаспорі, що століттями виборювали незалежність. Це свято світового українського народу, адже де б ми не жили – гордімося, що ми є українці», - зазначив Ґрод.

Він зауважив, що «перед всіма нами стоять великі виклики: подолання російської агресії проти України та українського народу, розбудова могутньої України та розвиток українського світу».

Президент СКУ зазначив, що пишається тим, що «світове українство пліч-о-пліч стоїть на підтримку українського суверенітету, української мови й успіху України».

Крім того, в іншому відеоролику, розміщеному на сторінці СКУ в Фейсбуці, з Днем Незалежності Україну вітають представники СКУ, очільники українських громадських, культурних організацій з Австралії, Аргентини, Португалії, Норвегії, Естонії, Росії, Казахстану, Туреччини.

Читайте також: Українські громади Південного регіону СКУ презентували відеовітання до Дня Незалежності

Конгрес українців Канади, посол України в Канаді Андрій Шевченко та український народний  ансамбль «Вітер» підготували відеовітання до Дня Незалежності.

Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) привітала з «нашим найбільшим національним святом», «особливим днем у історії українського народу» в Фейсбуці.

«Двадцять дев’ять років були для України багатими на події — як щасливі та радісні, так і такі, що вимагали терпіння й мужності. Останні роки — це особливий час випробувань для України. Кращі сини і доньки стали на її захист, а тисячі українців з усього світу, серед яких і мережа Світової федерації українських жіночих організацій, підтримують їх у боротьбі за збереження незалежності. Дух патріотизму об’єднав українців усього світу в підтримці нашої духовної Батьківщини. Українське світове жіноцтво на чолі зі СФУЖО, як і раніше, докладає великих зусиль для всебічної підтримки України, але нашим пріоритетом сьогодні є допомога українському народу в боротьбі з російською агресією», - зазначила Голова СФУЖО Анна Кісіль.

З Днем Незалежності українців світу привітала також діаспора зі США в своєму відео.
Українці в Норвегії відзначили День Незалежності
Українці в Норвегії відзначили День Незалежності

Свої вітання передали українці в ОАЕ, підготувавши ролик.

Зі святом привітали також українці Угорщини у відео.

В Греції українці привітали Україну з 29-ю річницею незалежності.

Як повідомила в Фейсбуці голова Товариства української діаспори Греції та філоукраїнців греків «Українсько-грецька думка» Галина Маслюк, з нагоди свята відбулася недільна літургія яку відправив у церкві Св.Трійці о. Андрій Твердохліб. Після служби Божої представники української громади вирушили прикрашеними у синьо-жовті кольори автівками через центр міста до найвищої точки грецької столиці на горі Лікавітос.

Українці Португалії відзначили автомаршем День Прапора та День Незалежності України, повідомив кореспонденту Укрінформу Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

«Понад 40 машин взяли участь в автомарші з нагоди Дня Прапора та 29-х роковин незалежності України. Відзначення розпочалося зі спільної молитви в Українській греко-католицькій церкві у Лісабоні. Потім українці сформували автоколону і проїхалися з українською символікою центральними вулицями Лісабона, у тому числі біля президентського палацу. Акція завершилася невеличким мітингом та покладанням квітів до погруддя Тараса Шевченка», - розповів Садоха.

Фото: Наталія Турик, Nina Hagen, Halyna Masliuk, Павло Садоха

Відео: Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців, UCC National - Ukrainian Canadian Congress, Ukrainian Congress Committee of America, Ukrainian Community in the UAE / Українська громада ОАЕ, Ярослав Сайкевич, Павло Садоха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-