Студенти з Румунії отримали сертифікати про участь в програмі «Крок до України»

Студенти з Румунії отримали сертифікати про участь в програмі «Крок до України»

Укрінформ
Десять студентів з Румунії, які взяли участь у Міжнародній літній школі україністики «Крок до України» за сприяння Союзу українців Румунії (СУР), отримали відповідні сертифікати.

Про це повідомляється на сторінці СУР в Facebook.

«За фінансового сприяння Союзу українців Румунії в період з 13 по 26 липня 2020 року десятеро студентів, які вивчають українську мову та літературу в Бухарестському, Клузькому та Сучавському університетах Румунії, взяли участь у Міжнародній літній школі україністики «Крок до України» (через пандемію коронавірус - в режимі онлайн), організованій Міжнародним інститутом освіти, культури та зв'язків з діаспорою (MIOK) Національного університету «Львівська політехніка», Україна», - йдеться у дописі.

Як зазначається, у МІОК вручили віртуально сертифікати студентам, оригінали яких вже були надіслані до СУР. Таким чином, на церемонії урочистого вручення, організованій проводом СУР, сертифікати отримають Себастьян Дінке, Александра Петріке, Александра Йорга, Флорентина-Адріана Опрою з Бухарестського університету; Михайло Романюк, Андрея Цудик, Лариса-Йоана Попадюк з Клузького університету; Юліана-Марія Зебренюк, Анка Габрієла Бучецька, Юстина Петрашук з Сучавського університету.

Повідомляється, що протягом двох тижнів навчання студенти з Румунії разом зі студентами з Аргентини, Бразилії, Іспанії, Німеччини та Польщі прослухали інтенсивний курс з української мови як іноземної, мали щоденні розмовні практики з носіями мови та дискусійні клуби за участю відомих особистостей, курс знайомства з українською культурою – від фольклору до сучасного мистецтва.

Читайте також: СФУЖО і Товариство «Україна-Світ» обговорили співпрацю в освітніх та культурних проєктах

В урочистому закритті ХІІІ Міжнародної літньої школи україністики «Крок до України» в режимі онлайн взяла участь і Генеральна секретарка СУР Ірина-Люба Горват, яка передала вітання від імені голови СУР депутата Миколи-Мирослава Петрецького, представила аспекти українського шкільництва в Румунії та подякувала MIOK за плідну співпрацю.

Директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою (MIOK) Ірина Ключковська в листі, адресованому голові CУР, зазначила: «Цінуємо Ваше сприяння у навчанні на нашій літній школі групи студентів із Румунії, що свідчить про Вашу активну позицію та діяльність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-