Світова федерація українських лемківських об’єднань підбила підсумки за минулий рік

Світова федерація українських лемківських об’єднань підбила підсумки за минулий рік

Фото
Укрінформ
Світова федерація українських лемківських об’єднань (СФУЛО) підбила підсумки своєї діяльності за минулий рік під час онлайн-засідання.

Про це повідомила голова СФУЛО Ярослава Галик в Facebook.

«25 липня 2020 року відбулося засідання Президії Світової федерації українських лемківських об’єднань онлайн, яке проводила голова федерації Ярослава Галик», - йдеться у дописі.

Повідомляється, що у засіданні взяли участь члени Президії федерації від усіх суб’єктів організації, зокрема заступник голови СФУЛО по американському континенту, голова Організації Оборони Лемківщини в США Марко Гованський; заступник по європейському континенту Стефан Клапик (Об’єднання Лемків Польщі); голова Фундації дослідження Лемківщини в США Андрій Хомик; члени Президії від Об’єднання лемків Канади Андрій Ротко; телефоном Максим Маслей; від Об’єднання Лемків Польщі - Наталія Гладик і Василь Шлянта; від Союзу русинів-українців Словацької Республіки (СРУСР) Павло Богдан (голова) і Віктор Бандурчин; від Союзу русинів-українців Сербії (СРУСР) Богдан Виславський (голова) і Тарас Чапко; заступник голови УкраїнськоїгГромади Республіки Хорватія Славко Бурда (телефоном); від України - голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович, голова Контрольної комісії СФУЛО Ігор Дуда, Богдан Сиванич («Молода Лемківщина», Львів) та інші запрошені й гості.

Як зазначається, на засіданні були підбиті підсумки діяльності СФУЛО за минулий рік (липень 2019-липень 2020), внесено зміни до планів роботи на наступне півріччя в зв’язку карантином через пандемію, розглянуто низку організаційних питань.

Під час засідання було відзначено високий рівень організації «Лемківської Ватри» в Ждині-2020. Учасники обговорили стан справ в організаціях в умовах активізації політичного неорусинства в країнах Східної Європи та способи протидії.

Читайте також: У Словаччині відбудеться Служба Божа українською мовою та фотовиставка про Шептицького

Президія СФУЛО відзначила широку плідну роботу організацій-суб’єктів федерації у тісній співпраці задля виконання Статутних завдань у звітному періоді, а також координовану діяльність з іншими українськими міжнародними організаціями: СКУ, ЕКУ, СФУЖО, українські організації Канади, США тощо.

Фото: Ярослава Галик в Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-