В СКУ прокоментували відставку Смолія

В СКУ прокоментували відставку Смолія

Укрінформ
Відставка голови Національного банку України (НБУ) Якова Смолія викликає занепокоєння у Світового Конґресу Українців (СКУ).

Таку позицію СКУ опублікувало на сторінці у Facebook.

«СКУ поділяє занепокоєність громадянського суспільства, міжнародних партнерів та бізнес-спільноти щодо відставки голови Національного банку (НБУ) Якова Смолія на тлі припущень про політичний тиск. Макроекономічна стабільність, незалежний центральний банк, потужна програма реформ та продовження співпраці з МВФ є ключовими для економічного зростання та підтримки довіри партнерів та інвесторів», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного банку України Яків Смолій 1 липня подав Президенту заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск".

Своєю чергою в Офісі Президента запевнили, що Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності, додавши, що "нашим безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України".

У четвер, 2 липня, Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади Голови Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-