В українських дипустановах за кордоном відзначають День кримськотатарського прапора

В українських дипустановах за кордоном відзначають День кримськотатарського прапора

Фото
Укрінформ
Українські дипломатичні установи за кордоном у п’ятницю, 26 червня, відзначають День кримськотатарського прапора. 

У цей день в Україні та світі проходять вшанування національного прапора кримських татар, корінного народу Криму. Відзначається 26 червня з 2010 року. Кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року і поновлений 30 червня 1991 року.

З цієї нагоди колектив Посольства України в Алжирі провів церемонію урочистого підняття та вшанування кримськотатарського прапора та відзначив єдність українського та кримськотатарського народів. 

На знак єдності українського та кримськотатарського народів у Посольстві України в Китаї встановлено флагштоки з  кримськотатарським та державним прапором України.

Представництво України при Європейському Союзі та Посольство України у Королівстві Бельгія приєднується до святкування Дня кримськотатарського прапора.

Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс також привітав з Днем кримськотатарського прапора.
В День кримськотатарського прапору на будівлі Посольства України в Республіці Білорусь розміщено національний прапор кримських татар.
У Лівані замайорів прапор кримськотатарського народу. 

Посольство України у Республіці Словенія також відзначило День кримськотатарського прапора.

Посол України в Республіці Узбекистан Микола Дорошенко звернувся з нагоди святкування Дня кримськотатарського прапора: "Піднімаючи сьогодні кримськотатарський прапор поруч із державним прапором України, ми показуємо усьому світу, що Україна продовжує боротися за свою незалежність і територіальну цілісність. Ми демонструємо солідарність з кримськотатарським народом, який відстоює свою ідентичність і право жити на своїй історичній батьківщині".

Посольство України у Естонській Республіці сьогодні:

26 червня 2020 р. з нагоди річниці Дня кримськотатарського прапора та з метою підтримки кримськотатарського народу у боротьбі проти окупації Кримського півострова Російською Федерацією в Посольстві України в Республіці Австрія відбулася урочиста церемонія підняття Прапору кримськотатарського народу.

Співробітники Посольства України в Анголі відзначили 26 червня 10-у річницю Дня кримськотатарського прапора, який є символом єднання народу і популяризації кримськотатарської символіки.

Посольство України в Турецькій Республіці

«Це надзвичайно значуща і символічна подія. Звісно, хотілося б, аби це відбувалося на території звільненого від російського окупанта Кримського півострова. Впевнений, що рано чи пізно так і буде. Спільними зусиллями, разом, за підтримки наших міжнародних партнерів Крим буде звільнено й там гордо поруч майорітимуть український та кримськотатарський стяги», - звернувся до присутніх Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає власний кореспондент Укрінформу.

Також кримськотатрські прапори були підняті сьогодні біля будівель генконсульства України в Стамбулі та Консульства України в Анталії.

Генеральне консульство України в Стамбулі сьогодні:

Посольство України в Нігерії долучається до відзначення Дня кримськотатарського прапора.

Тим часом у Посольстві України у Франції:
26 червня з нагоди Дня національного прапора кримських татар, корінного народу Криму, Посольство України в Грузії урочисто підняло Кримськотатарський прапор.

Посольство України у Великій Британії:
Колектив Посольства України в Італії вітає з Днем кримськотатарського прапора.

Посольство України в Республіці Молдова приєдналося до заходів з нагоди Дня Кримськотатарського Прапора, які проводяться в Україні і за кордоном та є нагадуванням про єдність українського і кримськотатарського народів у боротьбі з російською воєнною агресію та окупацією Криму.  

26 червня Посольство України в Киргизькій Республіці відзначило 10-ту річницю Дня кримськотатарського прапора.

Посольство України у Португальській Республіці:
Дипломати Посольства України у Королівстві Данія на чолі з Послом Михайлом Видойником провели у Копенгагені флешмоб з нагоди Дня кримськотатарського прапора.

Посольство України в Республіці Вірменія долучилося до заходів з нагоди відзначення Дня кримськотатарського прапора.

Посольство України в США урочисто відзначило День кримськотатарського прапора.
Фото з сайтів та сторінок у соцмережах посольств України за кордоном 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-