В польському Ольштині пройде Шевченківський концерт та виставка графіки поета

В польському Ольштині пройде Шевченківський концерт та виставка графіки поета

Укрінформ
В Ольштині 21 червня проведуть Шевченківський концерт та відкриють виставку графіки видатного українського письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка.

Про це повідомляється на сторінці Об’єднання українців у Польщі в Facebook.

«21 червня 2020 р. - Шевченківський концерт в Ольштині та презентація виставки графіки поета», - йдеться в анонсі.

У рамках концерту виступатимуть представники вокального гурту «Сузір’ячко» з Ольштина: cолістка Амелія Куштала, дует Оріяна і Катерина Щербік, солісти Борис Галушка, Петро Холевка, Ігор Ярмолa. Свою творчість також презентує лірник Сергій Петриченко.

Виступи відбудуться в концертному залі парафії УГКЦ в Ольштині.

Читайте також: Шведський журналіст презентував книгу про Україну

Раніше, 7 червня, виставка графіки Тараса Шевченка відкрилася в церковній світлиці греко-католицької церкви в Кентшині, повідомляється на стоірнці Związek Ukraińców w Polsce - Kętrzyn/ OУП гурток в Кентшині в Facebook. Початково захід мав відбутися у березні під час святкувань «Шевченківських днів», однак з огляду на спалах пандемії коронавірусу в Польщі його було скасовано, а з послабленням карантинних обмежень було  дозволено провести.

Голова Кентшинського гуртка ОУП Андрій Сидор ознайомив усіх присутніх з живописною спадщиною Т. Шевченка.

«Тарас Шевченко перш за все відомий у світі як поет, драматург, прозаїк. Однак це аж ніяк не забирає його слави, як художника. У його творчості поезія і живопис тісно пов’язані між собою. Природа щедро наділила Тараса Шевченка не лише поетичним даром, а й талантом художника. Для Шевченка живопис став потребою, вираженням його творчого духу», - зазначив Андрій Сидор.

Історична спадщина Шевченка налічує десятки полотен, які зберігаються у Національному музеї Тараса Шевченка. У його фондах близько двохсот робіт: портрети, пейзажі, жанрові роботи в техніці акварелі, сепії, офорту, масляного живопису. 

Цю виставку організували Ольштинський відділ та Кентшинський гурток Об’єднання українців у Польщі.

Фото: Укрінформ, Związek Ukraińców w Polsce - Olsztyn/ OУП Міський гурток в Ольштині, Związek Ukraińców w Polsce - Kętrzyn/ OУП гурток в Кентшині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-