Союз українок Америки подарував книги про Голодомор 16 бібліотекам в США

Союз українок Америки подарував книги про Голодомор 16 бібліотекам в США

Укрінформ
Союз українок Америки (СУА) придбав 16 екземплярів мемуарів Менделя Ошеровича «Як живуть люди в Радянській Росії: враження від подорожі» та передав їх 16 університетським бібліотекам у США.

Про це повідомляється на сайті СУА.

«З ініціативи Оксани П'ясецької, члекині відділення Союзу українок Америки №17 у Маямі, СУА придбав 16 примірників мемуарів Менделя Ошеровича «Як живуть люди в Радянській Росії: враження від подорожі». СУА дарує ці книги 16 університетським бібліотекам по всій країні, щоб допомогти в академічному дослідженні Голодомору», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці спогади, перекладені з оригінальної книги на їдиш «Vi Menshen Leben in Sovet Rusland» (Нью-Йорк, 1933 р.) Шароном Павером та під редакцією професора Любомира Луцюка, представляють погляд очевидця на умови в Радянській Україні протягом ранньої зими 1932 року та на те, як починався Голодомор.

За словами Оксани П'ясецької, «якби ця книга була перекладена англійською мовою для ширшої аудиторії, це могло б запобігти скандальному запереченню Голодомору Вальтером Дюранті з «Нью-Йорк Таймс» та прогресивних ЗМІ тих часів».

Читайте також: Союз українок Америки профінансував перевидання книги про українських жінок в ГУЛАГу

Переклад мемуарів та друк книги профінансували з відділення СУА №75 в Нью-Йорку, повідомляється на сторінці СУА в Facebook.

Фото: Укрінформ, unwla.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-