Українські активісти провели у Берліні акцію проти російської агресії

Українські активісти провели у Берліні акцію проти російської агресії

Фото
Укрінформ
9 травня в центрі Берліна відбулася акція протесту за участю українських активістів, спрямована проти агресивної політики РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цей день багато російськомовних людей святкують Перемогу в Берліні, незважаючи на те що Радянський Союз і Третій Рейх були ініціаторами цієї війни, яка принесла горе багатьом сім'ям, скалічила багато доль, стала причиною утисків багатьох народів. Мільйони людей загинули у війні двох диктаторів! РФ вважає себе офіційним спадкоємцем Радянського Союзу, вона перейняла його агресивну диктаторську політику, яку проводить і до цього дня!», - заявила одна з організаторів акції, яка назвалася Анною.

Вона зазначила, що РФ перетворила перемогу в Другій світовій на культ і інструмент маніпуляцій та наполегливо продовжує генерувати історичні міфи, одночасно заперечуючи незручні історичні факти. 

Акція у Берліні проти російської агресії / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

До речі, у цей час, коли демонстранти на площі біля Бранденбурзьких воріт закликали покласти край агресивній політиці Москви, буквально поруч десятки росіян святкували День Перемоги під традиційним гаслом: «Можем повторить».

Читайте також: Україна у Берліні вшанувала пам’ять жертв Другої світової окремо від РФ

Кілька разів окремі представники «русского мира» намагалися завадити мирному протесту та влаштувати провокації. Поліція навіть була змушена затримати одного з таких молодиків, при цьому в нього знайшли ніж. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-